Șofer condamnat la 20 de ani de închisoare pentru uciderea unei familii de spanioli

El a fost obligat și la plata unor daune de 850.000 de euro

Inchisoare
Inchisoare sursa foto pixabay

Bărbatul de 63 de ani din Gorj, care a omorât, la începutul lunii decembrie, o familie de spanioli în urma unui accident rutier pe care el l-a provocat, a primit 20 de ani de închisoare pentru omor. Totodată, șoferul ar urma să plătească și daune morale familiei victimelor de 850.000 de euro, decizia dată de Tribunalul Sibiu nefiind definitivă, potrivit digi24.ro.

 În accidentul care a avut loc pe 4 decembrie 2022 la Hula Bradului, în județul Sibiu, au murit  două fete de 15, respectiv 21 de ani și părinții lor.

Familia, originară din Spania, se afla în vacanță în România, iar la volanul mașinii închiriate era tânăra de 21 de ani, venită în țara noastră cu o bursă Erasmus. Șoferul de 63 de ani din Gorj venea din Italia și, așa cum reiese și din ancheta penală care a urmat, a condus fără oprire cel puțin o zi și jumătate înainte de impactul mortal. Avea o viteză de 128 km/h într-o zonă cu limită de 50 și a lovit frontal mașina în care se afla familia din Spania.

 În urma accidentului, părinții au murit pe loc, tânăra de 21 de ani în Ambulanță, iar mezina familie câteva zile mai târziu, la spital

. În urmă cu o lună, șoferul vinovat de producerea accidentului a cerut în instanță să îi fie schimbată încadrarea din omor în ucidere din culpă. Magistrații nu i-au acceptat cererea.. Potrivit anchetatorilor, bărbatul era rupt de oboseală, făcuse depășiri la limită, dar și un alt accident înainte. Ca să nu adoarmă la volan, se lovea cu capul de tetieră, dădea muzica la maximum și urla singur în mașină. În rechizitoriu apar și transcrierile mai multor înregistrări audio, schimbate prin intermediul aplicației WhatsApp cu iubita lui: „Am ațipit de multe ori și Dumnezeu m-a ţinut în braţe de fiecare dată, dar până la urmă tot am lovit parapetul”, îi transmitea bărbatul concubinei sale, cu doar câteva ore înainte de accident.

Un labirint de peșteri, descoperit în Munții Apuseni