Lecțiile de educație sexuală, obligatorii pentru elevii irlandezi cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani

Elevii vor fi învățați despre sexul protejat, răspunsurile la o sarcină neplanificată și accesarea serviciilor de sănătate sexuală

Lecțiile de relații și educație sexuală vor fi obligatorii pentru elevii cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani în școlile din Republica Irlanda. Măsura este planificată ca parte a modificărilor aduse educației sociale, personale și de sănătate pentru elevii din clasele terminale, potrivit g4media.ro.

Lecțiile vor fi „predate astfel încât identitățile, relațiile și familiile LGBTQ+ să fie pe deplin integrate”, a comunicat Consiliul Național pentru Curriculum și Evaluare (NCCA).

O revizuire majoră a lecțiilor de relații și educație sexuală în școlile din Republica Irlanda a fost solicitată de guvern în 2018, care a dus deja la modificări ale curriculumului în școlile primare și postprimare. Printre subiectele abordate se vor afla „consimțământul, intimitatea și plăcerea reciprocă”  dar și modul de identificare a relațiilor abuzive sau violente. Aceasta va include „un accent deosebit pe violența împotriva femeilor și fetelor”.

Elevii vor fi învățați despre sexul protejat, răspunsurile la o sarcină neplanificată și accesarea serviciilor de sănătate sexuală

Vor exista lecții despre sănătate și bunăstare, relații și sexualitate și „despre vârsta adultă”. Lecțiile despre relații și sexualitate îi vor învăța pe elevi despre „cultivarea unor relații respectuoase, grijulii și sănătoase”. De asemenea,, ei vor învăța despre „modul în care atitudinile dăunătoare legate de gen sunt perpetuate în mass-media, online și în societate” și cum să le combată. Potrivit ghidului Consiliului Național pentru Curriculum și Evaluare, lecțiile ar trebui predate astfel încât identitățile, relațiile și familiile LGBTQ+ să fie pe deplin integrate în predare, în loc să facă parte din lecții de sine stătătoare. O consultare privind noul curriculum are loc până în octombrie. Episcopii catolici au aprobat anterior lecții distincte de relații și sexualitate pentru școlile primare catolice din Republica Irlanda și Irlanda de Nord.

Un val de căldură extrem afectează sudul Europei