Spitalul Colentina

Direcția de Sănătate Publică București l-a pus într-o situație stânjenitoare pe ministrul Sănătății Nelu Tătaru. Acesta a anunțat redeschiderea Spitalului Colentina, dar DSP continuă să refuze să acorde avizul de funcționare. Situația a fost semnalată de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a solicitat, miercuri, măsuri de urgență din partea Guvernului pentru redeschiderea unității spitalicești pentru pacienții cronici.

„Astăzi se împlinește o săptămână de la declarația ministrului Sănătății care a afirmat la televizor că se redeschide Spitalul Colentina pentru toți pacienții cronici, peste 20.000 de pacienți lunar. Marcăm o săptămână de la o minciună, pentru că Spitalul Colentina în continuare e închis pentru bolnavii cronici.

Spitalul a avut întotdeauna până într-o sută sau o sută și ceva de pacienți COVID-19 care puteau fi preluați de spitalele de boli infecțioase și tropicale din Capitală sau Ministerul Sănătății putea pregăti ca spital suport COVID o altă unitate de mai mici dimensiuni, nu unul de 860 de paturi și unde sunt secții unice în țară sau foarte rare.

Solicităm măsuri de urgență, măsuri ferme din partea Guvernului, astfel încât Spitalul Colentina să se redeschidă pentru pacienții cronici”, a punctat Gabriela Firea, în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București.

Primarul general al Capitalei a mai subliniat că peste 60% dintre pacienții Spitalului Colentina sunt din afara Bucureștiului și, că ceea ce li se întâmplă este o mare nedreptate.

„Protestez față de minciuna transmisă acum o săptămână că se redeschide a doua zi Spitalul Colentina și că va primi aviz de la DSP și se dovedește încă o dată, din păcate, că Ministerul Sănătății este departe de nevoile bucureștenilor, este imun practic la strigătul de ajutor al bolnavilor cronici care au nevoie de medicii de la Spitalul Colentina și este în dispreț total față de București”, a mai spus Gabriela Firea.

În 2019, Spitalul Clinic Colentina a asigurat servicii medicale pentru 30.108 pacienți, spitalizare continuă, 61.473 pacienți, spitalizare de zi, iar în ambulatoriul de specialitate au fost acordate 113.894 consultații.

Citește și: Famiglia PNL ține închis Spitalul Colentina pentru că jurnaliștii își fac meseria

HashtagNews.ro