Viorica Dăncilă - foto Iulia Kelt

Din când în când, Viorica Vasilica Dăncilă șochează cu câte un mesaj postat pe Facebook. Și pentru că unui fost ministru demis prin moțiune de cenzură îi stă bine să mai aibă câte-o părere, ici și colo exprimată, Dăncilă nu scapă ocazia și mai aruncă câte-o pastilă.

În opinia Vioricăi Dăncilă, pe timpul guvernării acesteia, România avea numai lapte și miere. Nu ca acum când Guvernul Orban împrumută bani cu nemiluita și ne îngroapă în datorii.

„Cei care strigau în 2018 și 2019 că România ia credite externe bat azi toate recordurile la împrumuturi! Guvernul Ludovic Orban s-a împrumutat cu 5 miliarde de euro în primele cinci luni ale anului, ducând datoria externă la peste 110 miliarde de euro. Iar în condițiile proastei gestionări a economiei de către PNL și a previzibilei scăderi economice, ne vom trezi în curând că ponderea datoriei în produsul intern brut va sări de 40%!”, declară Dăncilă.

Și ca să fie lucrurile cât se poate de clare, tot Dăncilă amintește că pe vremea când aceasta era premier de formă, ponderea datoriei PIB ar fi scăzut de la 37% la 35%. Nu pot să nu mă întreb cine i-a făcut, oare, doamnei Vasilica aceste calcule.

„Reamintesc că guvernarea PSD a reușit să reducă ponderea datoriei în PIB de la 37% la 35%, reușind deci să aducă ritmul de creștere economică peste ritmul de creștere a împrumuturilor, ceea ce guvernarea liberală nu e în stare să facă! Vorbe multe, rezultate zero la PNL!”, spune Viorica Dăncilă, pe pagina ei de Facebook.

Citește și: Fifor uită de vechea guvernare PSD și-i acuză pe liberali de furt

#News