Marcel Ciolacu

România a intrat luni în ultima zi a stării de alertă, decretată de președintele Klaus Iohannis în 15 mai. Marți, Executivul ar trebui să adopte hotărârea prin care se prelungesc restricțiile, iar președintele și premierul au făcut apel, cu țintă fixă către PSD, formațiunea politică ce deține majoritatea parlamentară, să încuviințeze menținerea restricțiilor pentru încă 30 de zile. Propunerea a stârnit un val de indignare în rândul social-democraților care amenință că vor boicota inițiativa Guvernului.

PSD, prin vocea președintelui interimar Marcel Ciolacu, se poziționează pentru ridicarea stării de alertă. Totuși, liderii social-democrați ar fi de acord cu menținerea restricțiilor, cu anumite condiții, și doar 15 zile, adică susțin o stare intermediară de alertă dacă le vor fi acceptate propunerile: deschiderea restaurantelor din hoteluri, a bisericilor și a spitalelor. Liderul interimar al PSD, care este și președintele Camerei deputaților, acuză Guvernul de lipsă de comunicare și manipulare

„Vom vota tot ce ține de sănătatea oamenilor, nu avem nicio problemă. Probleme sunt să se deschidă spitalele pentru bolnavii cronici. Să ai încredere în medici și în preoți că știu să gestioneze tot ce înseamnă reguli. Oamenii nu mai trebuie să aibă o problemă cu necunoscutul. Cred că guvernanții au făcut suficienți bani. Sunt niște condiții minimale, de bun simt, ca să ajungem totuși la o stare intermediară până la intrarea în normalitate.

Și vreau să avem acces și noi la informații. Sunt totuși președintele Camerei. Nu se poate ca eu și președintele Senatului să nu avem absolut niciun fel de informare despre ce se întâmplă. Singura informație din acest domeniu o am de la domnul ministru Arafat”, a tunat Ciolacu.

Aceeași părere, a decretării unei variante intermediare de prelungire a stării de alertă, o împărtășesc și formațiunile conduse de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, dar și UDMR și USR. „Aliații” social-democraților au cerut date științifice despre numărul cazurilor și, la fel ca și liderii PSD, acuză Guvernul că manipulează cifrele.

#News