Interlopul Fane Căpățână, reținut după ce s-ar fi dat polițist antidrog

El a vrut să păcălească un muncitor din Sri Lanka prin metoda ”Maradona”.

Un cetățean din Sri Lanka a rămas fără bani după ce un fals polițist i-a făcut un control corporal. Bărbatul a mai fost condamnat pentru aceleași fapte. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre interlopul Fane Căpățână, potrivit ziare.com.

Interlopul, prin metoda ”Maradona”, s-a dat drept polițist antidrog, abordând un srilankez, muncitor necalificat la o companie cunoscută care se ocupă cu producerea și vânzarea produselor din pește.

”La data de 13 decembrie poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale Sector 4, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în Capitală, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale și înselăciune. În fapt, la data de 13 noiembrie a.c., Secția 26 Poliție a fost sesizată de către un bărbat, cetățean străîn, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în timp ce se afla în fața unui magazin, din Sectorul 4, o persoană necunoscută, sub pretextul că este polițist, i-ar fi efectuat un control corporal, moment în care i-ar fi sustras din portofel 2.500 de lei. Cazul a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale –Sector 4, iar din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuit de comiterea faptei este un bărbat, în vârstă de 54 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională”, a transmis Poliția Capitalei.

 În urma percheziției, polițiștii au ridicat mai multe probe și mijloace de probă. 

A mai fost efectuată o percheziție a autovehiculului care ar fi fost utilizat la comiterea infracțiunii, fiind identificat și ridicat un dispozitiv tip girofar. Bărbatul a fost depistat și condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore. El  urmează să fie prezentat magistraților cu propunere legală. Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale și înșelăciune.

Ultima oară, interlopul a fost închis pentru 10 ani și a fost încarcerat la Penitenciarul Iași. De acolo a făcut mai multe petiții prin care a solicitat eliberarea condiționată pe motiv de boală.

Percheziții DIICOT la Primăria Iași