Ion Cristoiu

Despre Ion Cristoiu s-ar putea spune multe, așa cum și Ion Cristoiu spune multe despre mulți. Nu există subiect fierbinte în țara asta pe care acesta să nu-l abordeze. Și dacă l-ar aborda jurnalistic, tranșant și cu dovezile la purtător, totul ar fi în regulă. Însă Cristoiu nu face mereu așa. Se bazează, de cele mai multe ori, pe teorii ale conspirației pe care tot dumnealui le clocește seara, între spălatul pe dinți și îmbrăcatul pijamalelor din pânză dungată.

Cu siguranță, uneori are darul să le nimerească. Poate din pură întâmplare, poate din princina faptului că știe unele lucruri pe care noi, muritorii de rând, nu le știm. Cert este că majoritatea scrierilor lui Ion Cristoiu par fărâme din jurnalul zilnic (care ar trebui să fie secret și sub lăcățel), al unui pensionar nemulțumit de absolut orice îl înconjoară.

De data aceasta, presupusa fraudare a alegerilor și o eventuală înțelegere pe sub masă a lui Iohannis cu AEP

„Despre Conferinţa de presă ţinută de Klaus Iohannis marţi şi nu miercuri, la ora 19 şi nu la ora 18, cum am fost obişnuiţi din 15 iulie 2020 încoace, de cînd preşedintele a dat de gustul întîlnirilor cu jurnaliştii, m-am pronunţat după încheiere, la emisiunea lui Marius Tucă de la Aleph News şi apoi în direct pe cristoiublog.ro. La ambele intervenţii m-am plîns că meseria de gazetar, practicată de mine în mod prosteşte la 72 de ani, în loc să citesc şi să scriu povestiri, eseuri, m-a obligat să urmăresc pînă la capăt una dintre cele mai mari plicticoşenii postdecembriste din viaţa mea. Klaus Iohannis a venit în faţa presei sfîşiat în chip racinean între datoria de a spune adevărul despre Revenirea Pandemiei şi ambiţia oarbă de a ţine alegerile parlamentare pe 6 decembrie 2020, în care el vede momentul dobîndirii puterii depline. Fireşte, aşa cum am mai scris, nici el nu ştie ce va face cu această putere deplină. Multă lume se iluzionează crezînd c-o va folosi pentru reforma profundă a statului, pentru modernizarea României. N-a mişcat un deget în direcţia asta timp de şase ani, cît a moţăit în fotoliul călduţ de la Cotroceni. Cum să credem că-l va apuca hărnicia în ultimii patru ani de mandat?”, este de părere Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu, despre Klaus Iohannis: „De ce a luat apărarea AEP?”

„Ramona Avramescu de la TVR a abordat dezastrul din administrarea localelor de către BEC. S-a referit însă şi la softul STS de numărare a voturilor:

„Domnule preşedinte, în mod destul de neobişnuit faţă de alte scrutinuri, Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale oficiale ale alegerilor locale la două săptămîni după ce acestea au avut loc. În tot acest timp, nimeni de la BEC sau de la Autoritatea Electorală Permanentă nu a dat vreo explicaţie pentru întîrziere. Au apărut în schimb speculaţii în legătură cu deficienţa la softul de numărare şi de atribuire a mandatelor. Dumneavoastră aţi primit vreo explicaţie în legătură cu această întîrziere?”

Atît i-a trebuit lui Klaus Iohannis. A face aluzie la STS, la SPP, la una dintre instituţiile de forţă din Sistem e mai rău decît a-l înjura de mamă. S-a văzut asta în răspunsul ţîfnos dat unei întrebări calme, normale:

„Klaus Iohannis: Eu am primit rezultatele, atunci când au apărut ele. Dar explicaţiile vor trebui date fie de BEC, fie de AEP, care a gestionat aceste proceduri.

Ramona Avramescu, TVR: Deci nu aveţi informaţii că ar fi existat deficienţe cu acele softuri.

Klaus Iohannis: Nu am primit şi nu am solicitat astfel de informaţii. Lucrurile au durat mai mult probabil datorită procedurilor de contestare şi recontestare pe care am putut să le urmărim în direct la televiziunile de ştiri.”

De ce a luat apărarea AEP?

Nu cumva pentru că instituţia e programată să joace un rol important în fraudarea alegerilor parlamentare?!”, a mai scris Ion Cristoiu pe cristoiu blog.ro.

Citește și: Cristoiu analizează legile justiției și abia acum îi dă cu minus

#News