Ministrul Educației: cu o mână a luat și cu alta va da

Transportul elevilor și bursele sociale asigurate de la bugetul de stat

Sursa foto: Facebook/Sorin Mihai Cîmpeanu

Criticat pentru decizia de a elimina bursele rurale pentru liceeni, ministrul Cîmpeanu caută să asigure populația că oferirea ”gratuității transportului elevilor și bursele sociale sunt de maximă importanță pentru Guvernul României” în continuare.

Din acest motiv, în ședința de guvern de miercuri, 14 septembrie, acesta a ținut să menționeze că toți elevii aflați în situație de necesitate vor continua să beneficieze de burse sociale. Ba mai mult, cei care sunt nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la școală vor primi o alocație de transport, cuprinsă între 200 și 300 de lei:

”Este deja pe circuitul de avizare un proiect de OUG prin care decontarea transportului se face dublu față de suna de până acum. Este vorba despre o sumă forfetară pentru toți acei elevi care învață în altă localitate decât cea de domiciliu, care poate ajunge la 200-300 de lei pe elev, peste bursa socială de 200 de lei. Peste 100.000 de elevi să poată ajunge la școală. Aceste sume forfetare pot fi crescute cu 50% dacă tariful este mai mare. Transportul elevilor se asigură din bugetul Ministerului Educației.” a explicat el.

Transportul elevilor asigurat din bugetul Ministerului Educației

După ce a oferit garanții cu privire la faptul că elevii aflați în dificultate materială vor continua să beneficieze de bursa socială, în valoare de 200 de lei, Cîmpeanu a ținut să menționeze și că aceste sume sunt plătite din bugetele autorităților locale, în timp ce asigurarea gratuității transportului elevilor este susținută din bugetul Ministerului Educației.

Asigurări și din partea premierului Nicolae Ciucă

În legătură cu noul mecanism ce urmează a fi implementat în acest an școlar, și-a exprimat opinia și premierul Nicolae Ciucă.

Acesta a afirmat, în deschiderea ședinței de guvern, că a solicitat ca ”prin măsurile pe care le luăm, să asigurăm fiecărui elev, fiecărui copil din țara noastră dreptul la educație”.

Tot el a mai precizat și că „vreau să mă asigur că în realitate toate aceste măsuri vor funcționa și nu vom avea probleme cu asigurarea burselor sociale și asigurarea transportului pentru elevi”.