Teo Trandafir (Facebook)

Teo Trandafir a dat dovadă, de parcă era musai, că poți fi o mamă extraordinară chiar dacă nu ești mama biologică a copilului tău. Iar relația pe care o are cu Maia, căreia i-a spus încă de la 2 ani că este nu adoptată, ci „adorată”, vine să întărească acest lucru. Într-un interviu acordat Life.ro, Teo Trandafir a povestit care este relația cu Maia, dar și ce provocări a avut de-a lungul vremii în funcția de mamă „full time”, mai ales că instinctul de mamă se declanșează în perioada sarcinii.

„Nu înțelegeam ce m-a lovit, mai ales că eu nu fusesem însărcinată. A venit ca trăsnetul. M-am trezit cu o făptură care nu știa să mănânce, să meargă, să vorbească. Mi-am dat seama că nu poate face toate aceste lucruri. M-a izbit și faptul că adopția este o chestie ireversibilă. Mă gândeam că fiica mea nu va crește niciodată. Mă trezeam dimineața și era la fel de mică precum în ziua precedentă. Mă uitam la alți copii, pe care îi vedeam mai rar, și aveam senzația că sunt mai mari, de fiecare dată îi vedeam altfel. Și copilul meu creștea, doar că eu, fiind alături de ea zi de zi, nu observam acest lucru”, a declarat Teo pentru Life.ro.

Teo, încredere deplină în fiica sa

Teo a ales să îi spună fiicei că este adoptată când aceasta era foarte mică. Dar potrivit propriilor declarații, Maia era o copilă foarte matură pentru vârsta ei, iar cu explicații adaptate puterii de înțelegere, totul s-a rezolvat. „Am avut încredere în ea. Am știut că dacă îi spun așa cum știe ea să înțeleagă, va fi totul în regulă. Am făcut acest lucru când am simțit că ea este pregătită și când m-am simțit și eu pregătită să fac acest pas. I-am explicat cu toată onestitatea importanța ei în viața mea, că este soarele de pe cerul meu și că fără ea nu aș fi fost eu”, a mărturisit Teo.

Poate că unii părinți sunt tentați să le spună copiilor că au fost adoptați când sunt ceva mai mari, însă anturajul nu permite acest lucru, iar răutățile celor mici pot lăsa urme adânci în psihicul copiilor „adorați”, așa cum i-a explicat Teo fiicei sale. Cu atât mai mult când mama este o persoană publică.

De multe ori ni se spune că semănăm cu părinții noștri, însă traiul în același mediu face ca și copiii adoptați să semene cu părinții „din acte”, și astfel barierele „mentale” să fie dărâmate.

Citește și: Ce părere are Teo Trandafir despre o a treia căsătorie?