Florin Cîțu

A dat patriotismul în ministrul Finanțelor Florin Cîțu. Deși nu prea i-a plăcut istoria la școală, de aia a dat-o pe științele exacte, domnul Cîțu s-a trezit într-o dimineață fredonând „Treceți batalioane române Carpații” și atât i-a trebuit. Marți, în cadrul unei videoconferințe, Florin Cîțu a decis să intre în istorie, și-a umflat pieptul ca bărbații din corul Bărbătesc din Finteușul Mare, Maramureș și-a decretat: „Guvernul liberal va fi primul din istorie care va trece Carpații cu autostrada. Vom trece Carpații cu guvernul liberal!”, a spus finanțistul.

Sigur că asta este o veste bună pe care noi românii, de oricare parte a Carpaților, o așteptăm de 30 de ani, numai de s-ar face. Însă altceva ne-a atras atenția. Să spui că Guvernul liberal va fi primul din istorie care va trece Carpații cu autostrada, e una. Să spui „Vom trece Carpații cu guvernul liberal!”, e deja ceva ce l-ar face pe I.C. Brătianu să se cam revolte.

Știm că istoria nu e atât de exactă ca matematica și mai știm că multe adevăruri istorice nu-s chiar adevăruri, dar dacă e să ne luăm după data înființării corul Bărbătesc din Finteușul Mare (1 decembrie 1918), cel care a interpretat prima oară cântecul istoric ce-l motivează mai nou pe domnul Cîțu, și dacă ne gândim că la scurt timp niște soldați români începeau să treacă Carpații la ordinul ministrului de război Artur Văitoianu, din Guvernul liberal I.C Brătianu (29 noiembrie 1918 – 26 septembrie 1919), atunci cineva trebuie să-l tragă de mânecă pe domnul ministru Cîțu. Primul Guvern liberal care a trecut Carpații a fost cel al venerabilului Brătianu, acum mai bine de 100 de ani, e drept că nu pe autostradă.

Acum lăsând la o parte răutăcismele nu ne rămâne decât să așteptăm să se întâmple minunea și să dăm o tură până la Cluj, să bem o cafea și să ne întoarcem în aceeași zi, cum altfel, pe autostradă. Nu contează că nu știm exact pe unde va trece autostrada asta, contează că domnul Cîțu a jurat cu mâna pe inimă că proiectul este pus în planul de relansare economică și, atenție, finanțările sunt pregătite! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Citește și: Zamfir, în dezacord total cu ministrul de Finanțe: „ceea ce face Cîțu e premeditat”    

HashtagNews.ro