Anul ăsta nu ne-a fost ușor, nici nouă, nici celor din politică. Unele guri strigau cum că, în realitate, nici celor de la PNL nu le-ar fi foarte ușor. Inițial, recunosc că am crezut asta. Să ai tu ghinionul ca în prima decadă a guvernării tale, hop țop potopul cu pandemia. Tocmai din acest motiv, în primă instanță, am decis să nu le judec greșelile prea aspru.

Însă cum totul are o limită, iată-mă și pe mine atingând-o. Pot înțelege faptul că PNL este singurul partid din istoria recentă a țării care a preluat guvernarea în momente de restriște. Pot să înțeleg și faptul că s-au făcut calcule greșite, că s-au luat decizii nesăbuite. Însă niciodată n-am să pot înțelege derapajele grave, alea care te lasă gură cască.

Și cu siguranță n-am să pot accepta absolut niciodată lupii moraliști, cei ce predică decența și militează pentru respectarea normelor anti-Covid și hop țop (din nou), tocmai ei de încalcă.

Și-ați putea să mă întrebați ce mi-a cășunat dintr-o dată pe liberali? Și-am să vă spun că motivul nu e, câtuși de puțin, legat de Ludovic Orban și frumoasa petrecere de ziua lui. Deși, fie vorba între noi, niște concluzii se pot trage chiar și de-acolo. Cu toate astea am ales, la momentul respectiv, să nu mă agăț prea tare de ziua de naștere a omului. Pentru că… asta e, și prim-miniștrii „e oameni”.

PNL își umflă baloanele

Ei, și dacă acolo am zis un „treacă-meargă” înfundat, evenimentul recent din Sectorul 1 n-are cum să mai beneficieze de aceleași circumstanțe atenuante scremute. Și să vă povestesc de ce. Se pare că unii sunt mai egali decât alții. Și observăm cel mai bine asta atunci când ne trezim, tam-nesam, să sperăm că există vreo comparație între noi, oamenii de rând, și politicieni. În timp ce nouă ne sunt impuse măștile și ni se recomandă să ne distanțăm, să fim cuminți și cumpătați – și ne conformăm pentru că dacă-i lege, cu plăcere! – aceleași principii au fost ignorate în mod aproape grosolan astăzi de către Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și de Dragoș Preda, tot secretar de stat și el, dar la Transporturi. Printre alții. Ei, bine, toți ăștia sunt, așa cum nu prea mai are rost să menționez, liberali cu acte-n regulă. De la ministere!

S-au împărțit baloane cu emblema de partid UMFLATE CU GURA care, ulterior, s-au dat în stil ceaușist copiilor și s-a călcat în picioare orice urmă de distanțare socială ca mai apoi să se zâmbească ca la pozar, mai-mai de-or înțelege oamenii cam ce vrednici și muncitori sunt ei.

Haideți, domnule Vela! Mai cu talent! Dacă nu pentru corectitudine, măcar pentru nimicirea imaginii partidului – oricare dintre aceste variante vi se pare demnă de luat în calcul.

Citește și: Firea: ”Băieții deștepți” vor jocuri de noroc. Noi rămânem ”Vai de noi”

#News