Adrian Năstase

Adrian Năstase a fost pe rând politician, prim-ministru, lider de partid, scriitor, profesor, aproape-sinucigaș, țintaș netalentat, iubitor de fulare și pușcăriaș – aproximativ în ordinea asta. Dar vine un moment în viață în care trebuie să te reorientezi, după ce toate celelalte ori n-au funcționat, ori ți le-au sabotat alții. Nu vă lăsați păcăliți de titlu, Adrian Năstase nu s-a apucat de cântat și nici cover după celebra melodiei a Laurei Stoica, „Vreau să am steaua mea” n-a făcut. În schimb, s-a transformat într-un procesoman cu acte în regulă. Ce să-i faci, de la o vârstă te apucă obiceiuri pensionărești: stai cu ochii pe vizor, suni la 112, dai lumea în judecată – din astea menite să mai facă timpul să treacă.

Uite steaua, nu e steaua!

Într-o notă mai serioasă, în 2002, pe vremea când social democrații acelor timpuri se mângâiau reciproc pe creștet, Adrian Năstase primea de la Ion Iliescu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce (a României). 17 ani mai târziu, președintele Iohannis îi retrăgea acestuia motivul de mândrie fix de Ziua Națională a României.

„Klaus Iohannis a început să construiască ‘România normală’ anunţând că a decis să-mi retragă Ordinul ‘Steaua României’ în grad de Mare Cruce, după ce mă invitase la Cotroceni, la recepţia organizată cu ocazia Zilei Naţionale. Recunosc, am mers la Cotroceni crezând că, în al doilea mandat, Iohannis va încerca să ajute la o reconciliere naţională, după dezbinarea din ultimii ani. M-am înşelat, iar gestul său meschin de astăzi nu prevesteşte nimic bun”, spunea la un moment dat Năstase.

În același context, Adrian Năstase mai spunea: „Iohannis vrea să rescrie istoria recentă. Ar trebui, atunci, să topească, între altele, toate decretele de acordare, în perioada 2000 – 2004, a decoraţiilor statului român, inclusiv ale unor mari personalităţi străine, decrete contrasemnate de mine.”

Adrian Năstase își caută steluța în instanță

Supărat că dintr-o dată a fost lăsat și fără Steaua României, dar și fără Marea Cruce, Năstase a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti, în care le cere judecătorilor anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care i-a fost retras Ordinul Naţional Steaua României.

„Nu cred că, după 7 ani de la condamnare din 2012, respectiv 5 ani de la cea din 2014, şi după invitarea mea la Cotroceni, cu ocazia Zilei Naţionale, intenţia de retragere a ordinului are justificare”, mai susţinea acesta.

Citește și: Ciolacu muncește pe brânci pentru moțiunea de cenzură

#News