Senatorul Eugen Teodorovici și-a anunțat, duminică, candidatura la Congresul PSD pentru funcția de președinte al PSD. Fostul președinte executiv al partidului a susținut o conferință de presă chiar la sediul social-democraților și a lansat o nouă serie de critici la adresa actualului președinte interimar, Marcel Ciolacu.

„Îmi depun candidatura în mod personal pentru funcția de președinte, pentru că astăzi statutul, după cum știți, nu prevede o altă formă de competiție internă, iar în situația în care acest lucru se va schimba, categoric voi avea și eu o echipă pe formula pe care CEX-ul o va decide, astfel încât să fie o echipă cu oameni care vor o schimbare, nu doar pentru partid, ci și pentru țară”, a declarat Teodorovici.

În ultima vreme fostul ministru al Finanțelor l-a șicanat permanent pe Ciolacu astfel că, anunțul privind candidatura la președinția PSD era doar o chestiune de zile. Eugen Teodorovici spune însă, că scopul lui nu este acela de a-l învinge pe Marcel Ciolacu la alegerile din cadrul congresului, ci de a oferi o alternativă social-democraților.

„În opoziție, partidele cresc, dar PSD scade. Am scăzut sub cota de la prezidențiale, dar și sub cota la europarlamentare. Nu-mi doresc să ajungem un partid care se bate pentru a face pragul electoral. Nu poţi sta nouă luni în opoziţie şi să nu faci opoziţie, nu poţi da din coadă pe lângă preşedintele Iohannis în timp ce preşedintele Iohannis calcă în picioare PSD. Conducerea de azi a PSD a folosit cele nouă luni de opoziţie ca să stea degeaba.

Nu este o luptă între mine și alt coleg din partid, nu este competiția mea. Eu vreau să ofer doar o alternativă la ceea ce astăzi este PSD, conducerea sa, pentru că este despre România, este despre PSD, nu despre Teodorovici, nu despre Ciolacu, nu despre competiția între cei doi”, a mai spus Eugen Teodorovici, duminică, în cadrul conferinței de la sediului central al PSD.

Congresul PSD ar fi trebuit să aibă loc în primăvară, însă a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Cel mai probabil va fi organizat la începutul lunii august, dacă până atunci autoritățile vor ridica starea de alertă. Pentru funcția de președinte al PSD și-au anunțat candidaturile, până în acest moment, Marcel Ciolacu și Eugen Teodorovici.

Citește și: Teodorovici: Eu n-am turnat în pahare! Fostul ministru al Finanțelor și-a fixat obiectivele: șefia PSD, 40% la parlamentare și intrarea social-democraților la guvernare

HashtagNews.ro