Protest Palatul Victoria/Sursa foto: Hotnews

Aproximativ 300 de persoane au ieșit duminică seara în stradă pentru a protesta față de restricțiile impuse de gurven și împotriva legii carantinării și izolării. Prostestul a fost organizat pe rețelele de socializare, nu a fost autorizat și s-a desfășurat în fața Palatului Victoria. Jandarmii au aplicat și 13 amenzi contravenționale în valoare totală de 16.500 de lei.

Participanții la prostet sunt adepții teoriei că noului coronavirus nu există, prin urmare se opun măsurilor de carantinare și de izolare impuse de Guvern, pe care le consideră neconstituționale. Pe toată durata manifestării participanții au sfidat orice măsuri de protecție, au încălcat distanța cerută de autorități, nu au purtat măști de protecție, s-au îmbrățișat și au socializat în grupuri mari.

Eu sincer nici nu înţeleg de ce au protestat. Că nu vor să poarte mască? Masca este principala armă împotriva virusului. Că nu sunt de acord cu legea? Nu am pretenția că proiectul inițiat de Guvern este perfect, dar acest proiect este indispensabil. Alte țări iau decizia de a introduce în carantină, în izolare cetățenii români care se duc în țările respective. Asta e cea mai bună dovadă că măsura izolării, măsura carantinei, măsura tratării în spitale, sunt măsuri care există în toate țările europene”, a recaționat pri-ministrul Ludovic Orban.

Reamintim că proiectul de lege al Guvernului privind carantina şi izolarea a fost adoptat, săptămâna trecută, joi, de plenul Camerei Deputaților. Au fost propuse mai multe variante pentru definiţia carantinei şi izolării, iar în ceea ce priveşte tratamentul, este menţionată explicit necesitatea acceptului celui vizat. Senatul, care este for decizional în acest caz, urma să dezbată sâmbătă proiectul de lege, însă dezbaterea a fost amânată pentru luni.

Citește și: PSD votează legea carantinării, cu câteva corecturi

HashtagNews.ro