Am greșit. Ne cerem scuze. Și le promitem cititorilor că vom învăța din această greșeală.

În articolul publicat la data 09:07:2020 cu titlul „PNL și-a trimis frizerul să radă Romatsa”, pe siteul Hashtagnews.ro s-a strecurat o greșeală. Este vorba despre fotografia atașată articolului, în care apare o altă persoană decât cea la care autorul articolului a făcut referire. Am pornit la drum cu intenția de a ne face datoria de jurnaliști cât mai bine, cu speranța că vom ajuta prin condeiele noastre cititorii HashtagNews.ro.

O facem de ani buni. Uneori mai bine, alteori mai puțin bine, dar întotdeauna cu gândul la interesul public și cu dorința de a-i informa cât mai prompt și mai corect pe cititorii noștri.

Într-o perioadă dificilă pentru toată lumea, cu o mare încărcătură emoțională, și în care fiecare dintre noi încearcă să își regăsească locul și rolul într-o lume marcată de tot mai multă nesiguranță și neîncredere, presa trebuie să fie un reper de acuratețe. Iar greșeli precum cea amintită știrbesc din încrederea în presă și afectează publicul cititor.

Greșeli nu comit doar jurnaliștii, ci și medicii, inginerii, casierii din bănci sau funcționarii din aparatul de stat. În oricare dintre cazuri, greșim pentru că suntem oameni, nu roboți. Chiar și roboții pot greși, dar ei nu își pot cere scuze. Noi, oamenii, putem să ne cerem scuze și, poate cel mai important, să învățăm din greșelile noastre, pentru a nu le mai repeta. Iar asta poate conta mult, dacă privim spre viitor. Cu speranța că cititorii noștri sunt mai înțelepți decât noi, ne cerem scuze persoanei a cărei imagine, pe care dintr-o asemănare de nume, am publicat-o în articolul menționat.