Avertizare de ploi pentru jumătate din țară în următoarele zile

Temperaturile sunt și ele mai mici decât normalul perioadei.

Toată jumătatea de vest a țării este sub avertizări meteo, care ar putea fi actualizate. Meteorologul ANM, Meda Andrei, a declarat că azi și mâine ploile, vijeliile și grindina se vor restrânge, iar vremea se va îmbunătăți. Vremea frumoasă va fi însă de scurtă durată, astfel că de joi revin aceste fenomene meteorologice. Pe litoral, de sâmbătă până marți cel mai probabil va ploua, potrivit digi24.ro.

Temperaturile sunt și ele mai mici decât normalul perioadei. În București au fost 11 – 13 grade Celsius în această dimineață.


La ora 8 iese din vigoare codul roșu de precipitații, dar asta nu înseamnă că ploile se opresc. „În orele următoare – cel mai probabil și azi se vor actualiza codurile, dar în sensul bun, față de ieri instabilitatea atmosferică va fi mult redusă. Doar la deal și la munte vor fi mai multe ploi. În rest, vremea va fi mai liniștită. Și miercuri vremea va fi destul de bună, chiar dacă vor mai fi ploi și descărcări electrice. Din păcate, de joi revin ploile, grindina, vijeliile, instabilitatea atmosferică, mai ales în vest și sud-vest, o zonă unde a tot plouat. Apoi și în celelalte regiuni, până la finalul săptămânii va fi instabilitate atmosferică în toată țara.Temperaturile vor fi mai scăzute față de normalul perioadei. În București au fost în această dmineață 11 – 13 grade Celsius. E destul de răcoare în toată țara, de ieri temperaturile au scăzut în special în est, unde au fost cam cu 10 grade mai puțin față de restul țării, de la o zi la alta”, a declarat Meda Andrei.
Pe litoral – azi, miercuri și joi vor fi zile destul de bune, dar la finalul săptămânii, din a doua parte a zilei de sâmbătă și duminică vor fi ploi, cel puțin până luni și marți, a declarat Meda Amdrei.

16 ani de închisoare pentru un șofer de TIR care a ucis două persoane