Cristina-Elena Dinu (PSD)

România pare să fie singura țară cu o perioadă „tampon” de trei zile între starea de urgență și cea de alertă. E un lucru știut de toată lumea, odată cu scoaterea în evidență a acestui fapt de către cei din PSD. Și ca să nu uităm nicicând de cele trei zile de fericire între cele două perioade nefericite, vine să reamintească și deputata PSD, Cristina-Elena Dinu.

„România va fi unica țară din lume care va trece de la starea de urgență la starea de alertă printr-o perioadă de câteva zile de pauză”, spune Cristina-Elena Dinu

„În mod cu totul paradoxal, guvernul liberal a provocat un nou haos național cu reglementările privind trecerea de la starea de urgență la starea de alertă. Executivul a emis foarte tardiv proiectul de lege în aceste sens, cu doar trei zile înainte ca el să fie legiferat în mod oficial, evident fără a avea timpul necesar de trecere prin toate procedurile parlamentare. Deși a avut la dispoziție trei săptămâni să emită acest act normativ, pentru a intra în vigoare în timp util, „guvernul meu” l-a făcut iarăși pompieristic, pe genunchi, cu oferirea a doar trei zile în scopul reglementării, promulgării și publicării în Monitorul Oficial.

Nimeni de fapt nu știe cu exactitate ce se va întâmpla după ziua de vineri, răstimp în care nu vor mai exista niciun fel de reguli și restrângeri pentru protejarea populației. Ne rămâne doar să sperăm că în aceste zile de pauză nu vom ajunge la tragedii din cauza iresponsabilității crase a guvernului.

Este foarte grav ceea ce se întâmplă acum în România, în condițiile în care Iohannis a anunțat încă din 21 aprilie că în 15 mai se termină starea de urgență și începe relaxarea. Timp de 20 de zile, din 21 aprilie până-n 11 mai, când a trimis proiectul legii privind starea de alertă în Parlament, nimeni de la guvern nu a lucrat nimic!!! Nimănui din PNL, nici măcar lui Iohannis, șeful de facto al guvernului Orban și al liberalilor, nu i-a păsat de nimic și nu au fost preocupați deloc ca proiectul să fie adoptat în timp util. Habar nu au avut de proceduri și termene legale, parlamentare și constituționale!

Singurul lucru de care liberalii s-au ocupat a fost de a-și desăvârși condițiile pentru continuarea manevrelor făcute în cele două luni de stare de urgență: achiziții publice fără transparență, afaceri clientelare, numirea oamenilor de partid în funcții, fără pregătire necesară și fără concurs, etc., și aproape nimic pentru siguranța și sănătatea românilor.

Cu toate eforturile Parlamentului de a parcurge în viteză maximă procedurile legale privind adoptarea, acest proiect de lege nu are cum să intre în vigoare mai devreme de 18 mai.

Așa se face că, din prostia guvernului PNL, România va fi unica țară din lume care va trece de la starea de urgență la starea de alertă printr-o perioadă de câteva zile de pauză, altfel spus de normalitate, ca și când epidemia nu ar mai exista!

În aceste condiții, depinde de fiecare dintre noi să fim responsabili, să avem grijă de noi și de familiile noastre și să fim extrem de prevăzători. PSD îi îndeamnă pe toți românii, ca indiferent de erorile nepermise și haosul guvernării PNL, să se comporte exemplar ca și până acum, să mențină distanța socială, să se protejeze și să nu profite de faptul că timp de câteva zile nu se vor mai putea da sancțiuni, pentru a nu risca să se infecteze și să răspândească epidemia.

Această stare de fapt demonstrează, din nou, fără echivoc, că guvernarea PNL este incapabilă să ia măsuri responsabile, temeinice, justificate și corecte. Doar grație mobilizării totale sub imperativul momentului, PSD va asigura parcurgerea în doar 36 de ore a tuturor procedurilor pentru dezbaterea și adoptarea proiectului legii stării de alertă, pentru a compensa, cât mai repede și cât mai bine, prostia și incapacitatea „guvernului meu”, se arată într-un comunicat de presă al deputatului PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu.

Citește și:

#News