Gabriela Firea: Creșterea natalității și susținerea tuturor familiilor numeroase din România este o prioritate pentru mine și toți colegii coaliției de guvernare

Potrivit ministrului Familiei, România se confruntă cu o masivă scădere demografică.

Gabriela Firea a vizitat în Săptămâna Mare, cu doar câteva zile înaintea Învierii Domnului, familia Varga din Sectorul 4 al Capitalei. Ministrul Familiei îi mulțumeste colegului ei Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, pentru tot sprijinul.

„Florentina și Alexandru sunt părinți model, unii i-ar numi chiar eroi pentru faptul că au reușit să crească frumos patru copii. Este cu adevărat o reușită, cu toate provocările din zilele noastre. M-a încărcat cu bucurie întâlnirea cu acești copii crescuți frumos, zâmbitori și cu mult bun simț. Anastasia și Albert, gemenii de 5 ani, și Sofia, de 6 ani, merg împreună la aceeași grădiniță. Delia, fata cea mare, este elevă în clasa a VI-a. Cu toții sunt la vârsta la care nevoile sunt multe” a declarat ministrul Familiei.

Gabriela Firea: Creșterea natalității și susținerea tuturor familiilor numeroase din România este o prioritate pentru mine și toți colegii coaliției de guvernare, deoarece România se confruntă cu o masivă scădere demografică.

Tinerii au nevoie de sprijin pentru a deveni părinți, dar trebuie susținuți și după ce vin pe lume copiii. La Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, în colaborare cu Ministerul de Finanțe, se lucrează la pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiilor! care include TVA redus la 5% pentru produsele destinate copiilor, vouchere de 1.500 de lei pentru plata after-school, creșă și grădiniță , cardul familiilor numeroase și cardul pentru tineri care oferă reduceri la cumpărături în marile magazine, locuri pentru distracție, restaurante sau librării, Voucher Materna pentru consultații și analize gratuite pentru viitoarele mame, reducerea dobânzilor pentru creditele imobiliare acordate familiilor numeroase, protecția mamelor care se întorc în câmpul muncii , program flexibil de muncă pentru părinți, conform directivelor europene. Concurs Național de Proiecte Pentru Familie .

Gabriela Firea: Nu abandonăm alte propuneri venite de la colegii din țară și care sunt în lucru, parteneriate cu marii angajatori pentru înființarea de creșe sau Grădinițe în clădirile de birouri, pentru a veni în sprijinul părinților care se întorc mai repede la serviciu.

Un program pentru angajarea tinerilor în instituțiile publice. înființarea locurilor de muncă în mediul rural, pentru a sprijini reîntinerirea populației de la sate. „Acordarea unui sprijin financiar părinților care au copii ce necesită terapii de recuperare. Susținerea moașei ca și persoană ce poate consilia mamele în primele săptămâni de viață a copiilor. Aceste proiecte sunt o nevoie pentru toate familiile din România și vor deveni realitate în foarte scurt timp”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: România se confruntă cu probleme în ceea ce privește egalitatea de șanse și din acest motiv am lansat la începutul lunii martie „Manifest pentru drepturile femeilor”