Mii de parfumuri posibil contrafăcute, în valoare de aproape 2,5 milioane de lei, confiscate în Portul Constanța

Parfurmurile erau importate din China

Mii de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, de aproximativ 2.400.000 lei, au fost depistate în Portul Constanța, anunță Garda de Coastă. Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, 18.432 fiole de parfum în valoare de aproximativ 2.400.000 lei, potrivit g4media.ro.

Aceste bunuri sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute, se arată în comunicat.

„În data de 11.04.2023, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța au efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China. În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 18.432 fiole cu apa de parfum (35ml), inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile, estimate la o valoare de 2.400.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale, se mai arată în comunicat.

Un fenomen extrem din Australia a provocat panică