USR Galați așteaptă ce așteaptă, de altfel, toată lumea de trei ani încoace. În afara pensionarilor „foarte speciali”, desigur. Pe ei n-ai să-i auzi că vor protesta vreodată cum că-și doresc tăierea pensiilor speciale. Ba mai mult decât atât, dacă-i întrebi pe aceștia, vor spune că e dreptul lor, c-au muncit pentru asta. Dați-mi voie să am rezerve în legătură cu acest lucru și să susțin, întocmai celor de la USR Galați, tăierea pensiilor speciale. Nu de alta, însă într-o perioadă în care e nevoie de bani la buget mai mult decât oricând, un lucru de care nu avem nevoie sunt pensionarii de cinci stele.

Avocatul Poporului și Înalta Curtea de Casație și Justiție au atacat proiectul la CCR

„Așteptăm de trei ani eliminarea pensiilor speciale.

Imediat după intrarea în Parlament, USR a început să vorbească de necesitatea eliminării pensiilor speciale. În 2017, USR a depus și proiectele de lege în acest sens: unul strict pentru pensiile speciale ale parlamentarilor, al doilea pentru desființarea a șapte categorii de pensii speciale și plafonarea pensiilor magistraților și militarilor.

Cu chiu cu vai, de abia în ianuarie 2020, Parlamentul a votat un proiect de lege de desființare a pensiilor speciale, dar nu înainte ca PSD și PNL să accepte introducerea în text a unor prevederi cu mari șanse să fie contrare Constituției.

Previzibil, Avocatul Poporului și Înalta Curtea de Casație și Justiție au atacat imediat proiectul la CCR. De atunci, așteptăm. Și tot așteptăm pentru că judecătorii CCR decid amânare după amânare invocând starea de urgență.

Acum, după ultima amânare, sesizarea pe legea care ar desființa pensiile speciale a fost împinsă tocmai pe 6 mai. Și, cel mai probabil, va mai fi o amânare, pentru că starea de urgență se prelungește până pe 16 mai.

Timp în care, „specialii” își încasează în continuare pensiile de mii de euro, cu președintele CCR în frunte, mai ales că Guvernul PNL preferă să nu dea OUG pentru eliminarea acestor categorii de pensii și nici nu dă semne că ia în calcul propunerea noastră de impozitare cu 90% a pensiilor speciale în plată care depășesc un anumit nivel.”, se arată pe pagina USR Galați.

Citește și: Fifor: Cerem transparență totală în privința informării

#News