Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu se pare că nu e chiar atât de convins că trebuie să voteze mâine învestirea guvernului Orban. Astfel, acesta nu îl crede pe Ludovic Orban competent pentru a ocupa funcția de premier al României, mai ales în contextul actual, în care avem parte de scenariul doi al epidemiei de Coronavirus, cu mari șanse de a se transforma în scenariul trei, în nu foarte mult timp, având în vedere că deja există 80 cazuri de Coronavirus confirmate.

Cu toate astea, lui Tăriceanu îi scapă din vedere faptul că orice prim-ministru este mai bun ca niciun prim-ministru, dincolo de jocuri politice și alte șarade. Tot ce contează acum pentru țară este să fim guvernați de o echipă aleasă în mod legitim, care să poată institui măsurile necesare, caz în care vom avea parte de o situație de urgență.

„Această responsabilitate derivă din nominalizările de premier pe care le-a făcut – Orban şi Cîţu. Preşedintele are o mare responsabilitate, după cum are şi domnul Orban, care consideră că sunt mai importante interesele partidului decât interesele ţării. Ca atare, (…) nu putem fi de acord cu o astfel de nominalizare. Noi vom vota împotrivă. România nu este ţara de batjocură a unora. Suntem într-o situaţie extrem de gravă, ţările din jurul nostru iau măsuri excepţionale care merg până la decretarea stării de urgenţă şi noi ne jucăm de-a nominalizarea. Ei sunt interesaţi de aceste jocuri mici de partid. Aici nu contează că un partid câştigă sau pierde, contează ţara”, a declarat Tăriceanu, pentru AGERPRES.

Reamintim faptul că cei de la PSD au declarat cum că au de gând să voteze mâine guvernul Orban, indiferent de părerile contradictorii. Același lucru l-au spus și cei de la USR, declarând că deși se simt sceptici în ceea ce privește completul de miniștri din cabinetul Orban, vor face ceea ce este mai bine pentru țară în acest moment.

Citește și: PSD are de gând să voteze mâine guvernul Orban

#News