Coronavirusul nu a afectat doar sănătatea fizică a unora, ci și pe cea psihică. Fiecare are câte o părere, unii par să le știe pe toate, teoriile consipiratiei nu par a se opri. Da, avem de-a face cu o pandemie globală, dar, după cum am mai spus, nu panica este soluția. Mai nou, oamenii nu sunt îngrijorați numai de propria sănătate, dar și de sănătatea câinilor și a altor animale de companie. Deși s-au făcut numeroase studii și s-a ajuns la concluzia că animalele nu pot transmite virusul, proprietarii au găsit noi soluții: masca. Și pe fața lor, și pe cea a animalului de companie.

Nu știu dacă, până la urmă, evoluăm sau involuăm. Sau, dacă, pur și simplu, panica ne reduce la stadiul de primate incapabile să mai gândească limpede. Pariem totul pe o mască (pentru noi sau pentru câine) și ne credem atotputernici și protejați. Ba, mai mult, distribuim ideea salvatoare și pe rețelele de socializare și facem din asta o adevărată campanie. Sau un trend. De ce să ascultăm recomandări, de ce să credem în studii, când putem fi noi înșine inventatori ai vaccinului de tip mască?

Recomandarea oferită de American Kennel Club: „Câinii nu au nevoie de o mască de față pentru a se proteja împotriva noului coronavirus COVID-19. Este recomandabil să vă adresați unui medic veterinar, dacă sunteți în continuare îngrijorat sau observați o schimbare a câinelui dvs. Și cea mai importantă protecție dintre toate: în niciun caz proprietarii nu trebuie să-și abandoneze câinii, pisicile sau alte animale de companie din cauza temerilor COVID-19”.

Spală-te pe mâini și îngrijește-ți animalul de companie. Nu, nu doar în cazul de față, nu doar când avem de-a face cu un pericol. Spală-te pe mâini oricum, ai grijă de el oricum, iubește-l necondiționat, nu-l abandona. Că dacă masca poate trece, că e o chestie amuzantă și demnă de vizualizări pe rețelele de socializare, abandonul nu.

Citește și: Deși depistat cu Coronavirus, lui Chițac îi arde de Facebook

#News