Brânza frământată și toba au fost contaminate cu stafilococ, anunță Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor (LSVSA) Mureș în cazul Balul Însuraților din Reghin, potrivit g4media.ro.
37 din cei aproximativ 350 de participanți la eveniment au avut greață, vărsături și amețeli.
Laboratorul a eliberat joi dimineață buletinul de analiză pentru cele 13 probe prelevate din alimente și băuturi de la acest eveniment. Brânza frământată și toba au fost contaminate cu stafilococ, precizează directorul adjunct al DSVSA Mureș, dr. Lucian Goga. „În dimineața zilei de 13 februarie 2025, Laboratorul DSVSA Mureș a eliberat buletinul de analiză conform căruia două dintre produsele servite la aperitiv, respectiv brânza frământată și produsul numit tobă, sunt neconforme pentru parametrul stafilococ coagulazo-pozitiv, aceasta putând duce la simptomele caracteristice unei toxiinfecții alimentare”, spune medicul.
Ancheta în acest caz continuă, iar deocamdată unitatea rămâne închisă, mai spune Lucian Goga.
”În continuare, noi desfășurăm ancheta și, coroborând datele cu colegii de la Direcția de Sănătate Publică, sigur că va trebui să tragem o concluzie. Cine sau cum au fost contaminate aceste produse ori cum a ajuns stafilococul în aceste două produse. Până la finalizarea operațiunilor de igienizare, de dezinfecție, urmate apoi de teste de sanitație pe care o să le facem și până când rezultatul acestor teste de sanitație nu o să fie corespunzătoare, unitatea rămâne în continuare închisă”, a mai precizat Lucian Goga.
37 din cei aproximativ 350 de participanți la eveniment au manifestat simptome precum greață, vărsături și amețeli, ceea ce a determinat activarea Planului Roșu de Intervenție și mobilizarea rapidă a resurselor medicale suplimentare. Este pentru prima dată când a fost activat Planul Roșu în județul Mureș, acesta fiind elaborat în 2010, una dintre condiții fiind existența a cel puțin 15 victime.