Marcel Ciolacu: Până la 1 iunie PNL și PSD vor face rotația guvernamentală

Potrivit lui Ciolacu, într-o lună PSD va prezenta propuneri privind noul program de guvernare

Până la 1 iunie va fi realizată rotația guvernamentală, iar în maximum o lună PSD va veni cu propuneri privind un nou program de guvernare, a afirmat liderul PSD, Marcel Ciolacu, potrivit digi24.ro.

„Nu am zis o zi – 25 mai (pentru rotaţia premierilor – n.r.). Se poate şi mai devreme şi mai târziu în funcţie de a nu deranja totuşi funcţionarea atât a Guvernului, cât şi a Parlamentului. Vom alege şi la Senat şi la Camera Deputaţilor pentru preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei, cât şi alegerea noului Guvern, lucruri care am dori, dintr-un respect pentru români să le facem într-un termen foarte scurt atât cât e minimul prevăzut de Constituţie. În maxim o săptămână se va încheia tot acest ciclu. Este posibil ca până la 1 iunie să avem totul desfăşurat”, a declarat Ciolacu.

.Potrivit acestuia, în cel mult o lună se va veni și cu propuneri pentru noul program de guvernare, după ce va fi făcută o analiză ce a fost îndeplinit şi ce nu în program.

„Încerc să explic, este evident că tot ce ţine de această rotaţie să le discutăm înainte astfel încât când intrăm în linie dreaptă ele să le meargă foarte repede: programul de guvernare, ceea ce este foarte important. Vom face o analiză ce s-a îndeplinit în programul de guvernare îndeplinit. Cred că într-un timp foarte scurt, maxim o lună, vom veni şi unele propuneri pentru noul program de guvernare ceea nu a funcţionat până acum şi trebuie îndreptat”, a mai transmis liderul PSD. Marcel Ciolacu a precizat că vorbește foarte des cu premierul Nicolae Ciucă, ceea ce este „o premieră în politica românească”.

„Mă văd periodic cu primul-ministru Nicolae Ciucă, de cel puțin dou-trei ori pe săptămnă şi vorbim foarte des la telefon. Iarăşi o premieră în politica românească, poate şi de aici, anumiţi colegi atât din PSD, cât şi din PNL suspicionează că fac nişte decizii fără să anunţăm. Nu luăm nicio decizie. Încercăm să ne coordonăm activitatea executivă şi legislativă, lucru care nu s-a întâmplat niciodată între doi lideri ai celor mai mari partide din România. Niciodată nu a existat între mine şi domnul Nicolae Ciucă o discuţie că această rotaţie nu va avea loc. Dimpotrivă, discuţia a fost una cu oameni cu stat că, în sfârşit, a venit vremea în România ca doi lideri politici să respecte acordurile pe care le-au semnat. Şi veţi vedea că aşa va fi. Din punctul meu de vedere va fi o rotaţie rapidă, într-un termen foarte scurt. Avem această datorie faţă de români. Cred că toată lumea s-a săturat de scandaluri politice, nu pui nimic în farfurie cu scandalul politic decât stai şi te uiţi mai des la televizor să vezi ce se întâmplă. Dar lumea e sătulă de această abordare din partea politicienilor. Lucru pe care îl ştiu şi eu şi domnul Nicolae Ciucă. Lucrurile vor fi mult mai simple decât încercăm să le speculăm”,, a declarat Marcel Ciolacu.

Salvamont atenționează: Zeci de persoane care nu se cunosc îşi dau întâlnire pe internet pentru a merge în drumeţii. S-au abandonat pe munte unii pe alţii, încercând fiecare să scape cum poate