Sute de mii de lei obținuți din închirierea ilegală de șezlonguri pe plaja Constanța

Patronul unei terase de pe plajă este anchetat pentru evaziune fiscală

Plaja
Plaja

Patronul unei terase de pe plaja din Constanța este cercetat pentru evaziune fiscală. El ar fi obținut venituri ilegale de peste 630.000 de lei din închirierea de şezlonguri și comerţ în regim de beach-bar. Poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au efectuat percheziţii în municipiile Constanţa şi Bucureşti şi în oraşul Otopeni, judeţul Ilfov, potrivit digi24.ro.

Descinderile au avut loc la locuinţa unei persoane şi sediile şi punctele de lucru a trei societăţi comerciale pe care aceasta le administrează.

 „În urma probelor administrate în dosar a reieşit că, în perioada sezoanelor estivale 2019 şi 2020, persoana în cauză, un bărbat de 47 de ani, în calitate de administrator al societăţilor comerciale respective, ar fi desfăşurat activităţi comerciale în regim de beach-bar, precum şi de închiriere de şezlonguri. În urma activităţilor desfăşurate ar fi obţinut venituri de aproximativ 643.000 de lei. El nu le-ar fi înregistrat în contabilitate şi nu le-ar fi evidenţiat în documente legale, urmărind sustragerea de la plata obligaţiilor către bugetul consolidat al statului prin neachitarea impozitului pe profit şi TVA”, au transmis oamenii legii.

 În urma percheziţiilor efectuate au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente financiar-contabile şi alte înscrisuri cu valoare probatorie. Prejudiciul este în curs de stabilire. Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Au participat poliţiştii Serviciului Criminalistic al IPJ Constanţa şi luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale din IPJ Constanţa, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi IPJ Ilfov. Un urs a pătruns într-o gospodărie și a atacat un porc