Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea
Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a vizitat Grădinița construită de Episcopia Devei și Hunedoarei.

Într-un text publicat pe contul de Facebook, Gabriela Firea a precizat că Grădinița ”Episcop Gurie Georgiu” din Deva este una dintre cele mai moderne din țară.

Ministrul Familiei: ”Educația și dezvoltarea copiilor sunt pe mâini bune”

Sunt rare astfel de locuri și mi-a fost cât se poate de clar că educația și dezvoltarea copiilor e pe mâini bune. Nu întâmplător clădirea poartă numele Episcopului Gurie, la un an după decesul său fulgerător”, a transmis ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Gabriela Firea a precizat că instituția dispune de 80 de locuri pentru preșcolari și are program prelungit pentru a veni în sprijinul părinților care lucrează până târziu. Mai mult, serviciile sunt gratuite.

Potrivit declarațiilor, în momentul de față funcționează doar două grupe de copii.

Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea

Gabriela Firea, despre Grădinița ”Episcop Gurie Georgiu” din Deva: ”I-am găsit pe cei mici la joacă în curtea spațioasă, iar pe cei mai mari la activități în interior”

Totul este nou, așezat la locul lui, iar sălile de clasă au o căldură aparte. Pereții au peste tot desene haioase, dar icoanele sunt peste tot pentru ca Dumnezeu să vegheze mereu asupra copiilor”, a explicat ministrul.

În egală măsură, Gabriela Firea a vorbit despre aspectul financiar, explicând că toată clădirea a fost construită de la zero, din fondurile Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Construcția a fost realizată și cu sprijinul autorităților locale, prin implicarea Consiliului Județean Hunedoara.

Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea

L-am felicitat pe Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei că a dus până la capăt acest proiect. Am aflat cu bucurie că misiunea pentru oameni nu se oprește aici. Se lucrează deja la Așezământul ”Părintele Arsenie Boca” din Deva care cuprinde o mănăstire, un centru pentru vârstnici, un cămin de îngrijiri paliative și o unitate de învățământ liceal”, a adăugat Gabriela Firea.

Ministrul i-a mulțumit lui Nistor Laurențiu – Președintele Consiliului Județean Hunedoara și doamnei deputat Natalia Intotero, președinta Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.