30 de ani de închisoare pentru un bărbat care a răpit și agresat sexual două minore din județul Brașov

Sentința nu e definitivă

Inchisoare
Inchisoare sursa foto pixabay

Constantin Zapan (43 de ani), acuzat că a răpit și violat două fetițe de 10 și 12 ani, din Vama Buzăului, și-a primit pedeapsa, în primă instanță. Magistrații Judecătoriei Brașov au decis să îl condamne pe Constantin Zapan la 30 de ani de închisoare cu executare, plus obligația de a plăti daune morale în valoare de 2 milioane de lei către cele două victime, potrivit g4media.ro.

Sentința dată astăzi nu este definitivă, iar inculpatul o poate contesta. Agresorul a fost acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal, conducerea unui vehicul fără permis, corupere sexuală a minorilor și viol în formă continuată, iar toate pedepsele adunate ar rezulta 35 de ani de închisoare

Deoarece în România limita maximă este mai mică, Zapan va executa doar 30 de ani închisoare. În luna noiembrie a anului trecut, Poliția Brașov dădea o alertă de răpire minori, după ce două fetițe de 10 și 12 ani din Vama Buzăului au fost răpite de un individ care îi cunoștea pe părinții celor două copile. Au fost efectuate căutări în mai multe județe din țară, principalul suspect fiind găsit în Valea Călugărească, din județul Prahova.

Anchetatorii spun că acolo, bărbatul de 43 de ani, le-ar fi violat pe cele două surori

 În 2011, Constantin Zapan a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a violat o fetiţă de 12 ani. Legea recursului compensatoriu i-a scăzut din pedeapsă 522 de zile, iar bărbatul s-a liberat din Penitenciarul Tulcea în noiembrie 2020. La ieşirea din închisoare, datele lui Zapan au fost introduse în Registrul Agresorilor Sexuali. Astfel, bărbatul trebuia să fie verificat de poliţişti cel puţin o dată la 3 luni, potrivit legii. Dar Poliţia din Braşov nici nu ştia că el locuia în acel judeţ. Iar poliţiştii din Prahova, timp de un an, nu au observat că individul dispăruse din județ.

Doi tineri din Vaslui, arestați pentru agresarea şi sechestrarea unui adolescent