Florin Roman / Foto: Facebook

Deciziile pe care Avocatul Poporului le-a luat în ceea ce privește epidemia cu noul coronavirus, în România, nu vor rămâne fără un efect asupra acestuia.

Florin Roman, liderul deputaților PNL a cerut, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, dezbaterea de urgență a solicitării cu privire la demiterea Avocatului Poporului, Renate Weber. Roman a precizat că deși cererea sa a fost făcută încă de pe 22 iunie, solicitarea nu a fost luată în considerare, fapt ce a adus cu sine efecte nedorite. „în perioada în care doamna avocat al PSD, Renate Weber, cu dumneavoastră, și cu prietenii de la CCR, cei care ați generat această axă a răului, pese 5.000 de persoane infectate au fost lăsate liber pe străzi”, a spus Roman.

„În data de 22 iunie liderii de grup de la Camera Deputaților și Senat ai PNL am depus cererea de revocare din funcția de Avocat al Poporului, al doamnei Renate Weber, despre care noi spunem demult că nu mai este Avocatul Poporului, ci celor care au trimis-o acolo, PSD și ALDE.

Am așteptat să faceți ce spune la regulament și să repartizați această solicitare către comisiile juridice reunite și nu ați făcut acest lucru. La ora actuală ni s-a răspuns că nici nu au primit”, a declarat Florin Roman.

„Vă adresez respectuos această solicitare vă atrag atenția că în perioada în care doamna avocat al PSD, Renate Weber, cu dumneavoastră, și cu prietenii de la CCR, cei care ați generat această axă a răului, peste 5.000 de persoane infectate au fost lăsate liber pe străzi. Guvernul nu a avut instrumentele necesare pentru a interveni. Dacă multiplicați cu 10, de la o anchetă epidemiologică, ați mai dus în derizoriu o problemă importantă, sănătatea românilor”, a mai spus Roman.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a afirmat că solicitarea trebuie mai întâi trebuie aprobată în Birourile Permanente Reunite (BPR) ale celor două camere parlamentare, precizând că solicitarea va fi discutată în prima ședință a BPR.

Citește și: Orban: „Avocatul Poporului recidivează și atacă o lege care a fost adoptată de Parlament în urma deciziei CCR”

Hashtag News