Doi tineri au pus la cale un furt de zeci de mii de lei

Unul din ei a reclamat că persoane necunoscute i-ar fi furat din autoturism 20.000 de lei.

Doi tineri din București sunt anchetați de polițiști, după ce au încercat să-și însceneze un furt. Suma reclamată ca fiind sustrasă de hoți, 20.000 de lei, reprezenta toate încasările din acea zi. Scenariul pus la cale de cei doi nu a funcționat, deoarece oamenii legii si-au dat seama că hoții sunt chiar victimele, potrivit digi24.ro.

 Apelul la 112 a fost dat miercuri de un tânăr de 20 de ani din București care reclama că, în timp ce-și alimenta mașina cu combustibil într-o benzinărie din județul Buzău, persoane necunoscute i-ar fi furat din autoturism 20.000 de lei.

Mașina aparținea societății comerciale la care tânărul e angajat, suma de bani furată fiind valoarea încasărilor realizate în acea zi. În urma sesizării primite, polițiștii au demarat o anchetă. Cercetările au scos la iveală că faptele sesizate de tânăr nu se confirmă. „În ziua de 10 mai 2023, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au fost sesizaţi de către un tânăr de 20 de ani, din Bucureşti, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras o sumă de bani din autoutilitara pe care o conducea, proprietate a societăţii comerciale la care este angajat. Din investigaţiile efectuate de către poliţişti a reieşit că, de fapt, apelantul, împreună cu un alt angajat al societăţii comerciale, un bucureştean de 25 de ani, ar fi protagoniştii sustragerii banilor”, a transmis IPJ Buzău.
Potrivit polițiștilor, tinerii urmau să-şi împartă banii însuşiţi în mod ilegal. Prejudiciul, de aproximativ 20.000 de lei, a fost recuperat în totalitate, cei doi fiind cercetați acum pentru furt.

Salvamont, avertisment privitor la șerpii din zonele montane