Vlad Popescu Piedone, deputat PPU (social-liberal) susține înființarea unui fond de solidaritate pentru tineri

Fondul de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români” va fi dedicat tuturor tinerilor care dețin o familie și își doresc să achiziționeze o locuință, însă nu dispun de resursele necesare pentru achitarea avansului

Foto: Facebook

Cum situația financiară a multor tineri români nu este una dintre cele mai bune, cu atât mai mult acum, odată cu pandemia, când zeci de mii de români de toate vârstele s-au trezit în ipostaza veniturilor micșorate, dacă nu chiar radiate total, parlamentarii umaniști s-au gândit să vină în sprijinul celor de până în 35 ani. Mai exact, parlamentarii formațiunii politice mai sus amintită au depus un proiect de lege cu scopul înființării unui fond de solidaritate pentru tinerii care își doresc să-și achizioneze o locuință în rate, însă nu dispun de avansul cerut în mod obișnuit.

Deputatul PPU (social-liberal), Vlad Popescu Piedone, în prima linie, loial ideii de ajutorare a tinerilor fără posibilități, aflați la început de drum

„Fără dar și poate, unii dintre cei mai afectați de pandemie au fost tinerii, care s-au trezit fără serviciu și fără alternative de angajare într-un timp scurt. Tinerii, care reprezintă viitorul acestei țări, nu au avut nicio șansă în fața acestei situații. Statul a anunțat tot felul de măsuri pentru a-i sprijini pe aceștia, însă până în acest moment nu au venit cu soluții concrete care să îi ajute în vreun fel”, a declarat Vlad Popescu Piedone, cu scopul de a-și susține punctul de vedere.

Potrivit deputatului, umaniștii pun preț pe tineri, cei pe care parlamentarii formațiunii îi consideră o prioritate. Pentru a veni în sprijinul acestora, PPU (social-liberal) vine la înaintare cu o inițiativă legislativă care să răspundă unor astfel de nevoi.

Susțin înființarea acestui Fond de solidaritate și sunt de părere că doar prin sprijinul autorităților tinerii vor reuși să revină pe linia de plutire din punct de vedere financiar. Să luăm exemplul altor țări europene, care investesc în tineri, știind că ei sunt viitorul fiecărei țări”, a declarat Vlad Popescu, deputat PPU (social-liberal).

Vlad Popescu Piedone, deputat PPU (social-liberal)

Fondul de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români” va fi dedicat tuturor tinerilor care dețin o familie și își doresc să achiziționeze o locuință, însă nu dispun de resursele necesare pentru achitarea avansului.

Aceștia nu trebuie să aibă mai mult de 35 ani.

Fondul dedicat lor urmează să fie administrat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și va fi alimentat, într-o primă instanță, prin transferarea a 1% din profitul societăților comerciale mari, cu profit de peste un milion de lei. Suma va fi deductibilă.

În momentul de față, proiectul a fost adoptat în Senat, așteptând avizul comisiilor aferente ale Camerei Deputaților.

Citește și: Deputatul Vlad Popescu Piedone: „Nimeni din Executiv nu se gândește că oamenii care își pierd locul de muncă au familii”