Președintele Klaus Iohannis

Marți, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a anunțat că bisericile vor fi redeschise, dar cu anumite condiții.

„O temă pe care eu personal o consider foarte importantă și știu că sunt mulți români care consideră această chestiune foarte importantă – bisericile. Serviciile religioase cu credincioși vor fi reluate în condiții speciale și anume serviciile religioase cu credincioși pot fi reluate în prima fază în curtea bisericii sau în fața bisericii, deci în exterior”, a declarat, marți, Klaus Iohannis. 

Totodată, șeful statului a explicat și care vor fi normele de care credincioșii trebuie să țină cont când merg la biserică. 

„Credincioșii vor purta obligatoriu mască și vor păstra obligatoriu distanța de 1 metru și jumătate”, a spus Iohannis. 

„În a doua și în a treia etapă, aceste condiții vor fi, evident, rediscutate, dar noi considerăm că este important să facem un prim pas și să facem iarăși posibile serviciile religioase cu credincioși, repet – în această primă etapă doar în aer liber”, a mai spus președintele. 

Declarația președintelui vine după o nouă ședință privind măsurile anti-COVID-19. La ședința care a durat aproape două ore au participat premierul Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu și Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

„Se vorbește foarte mult de așa-numita relaxare. Nu este cazul să ne relaxăm, dar anumite activități trebuie reluate. Se redeschide parțial comerțul, se pot redeschide magazinele care au acces din exterior, care au acces din stradă. Se redeschid saloanele de îngrijire personală, se redeschid muzeele. Recomandăm autorităților locale ca din 15 mai să se redeschidă parcurile”, a specificat Iohannis.

#NEWS