Ministrul Turismului, avertisment după vizitarea stațiunilor de pe litoral: La Costineşti, situaţia este îngrijorătoare

Măsurile de remediere trebuie implementate până la deschiderea sezonului estival, în caz contrar staţiunea riscă retragerea clasificării turistice,

Situaţia este îngrijorătoare la Costineşti, în special legat de siguranţa turiştilor, a afirmat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, după o vizită efectuată la finele lunii martie în această staţiune de interes naţional, potrivit g4media.ro.

 Acesta a precizat că măsurile de remediere trebuie implementate până la deschiderea sezonului estival, în caz contrar staţiunea riscă retragerea clasificării turistice, ceea ce duce la sistarea activităţii economice a operatorilor de profil din Costineşti

.„Am vizitat toate staţiunile de pe litoral; am început de la Mangalia şi m-am oprit în Constanţa. Lucrurile, în linii mari, arată bine, din punctul meu de vedere. La Neptun şi la Olimp, dar şi în cele două Eforii există în desfăşurare lucrări, dar care se vor încheia până la începutul sezonului. În schimb, la Costineşti, situaţia este îngrijorătoare, mai ales în ceea ce priveşte siguranţa turiştilor”, a menţionat ministrul Constantin-Daniel Cadariu.

O echipă a Direcţiei Generale Turism a organizat o acţiune de control în staţiunea menţionată. Neregulile identificate la nivelul structurilor de cazare şi a celor de alimentaţie publică, dar şi lipsa de salubrizare a spaţiilor publice au fost constatate şi de inspectorii delegaţi ai Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT). În scopul remedierii situaţiilor identificate, a fost iniţiat dialogul cu reprezentanţii autorităţilor publice locale din Costineşti, ai Biroului de Turism pentru Tineret S.A. (BTT), societate aflată în portofoliul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, care deţine majoritatea terenurilor din staţiune, precum şi cu BTT Perla Costineştiului S.A.

Demers online pentru scutirea cadrelor medicale de la plata asigurărilor de sănătate