17 ani de închisoare pentru trei adolescenți din Sibiu care au ucis un om al străzii

Ei au spus că au făcut asta ”din plictiseală”

Inchisoare
Inchisoare sursa foto pixabay

17 ani de închisoare este pedeapsa pentru trei adolescenți sibieni care au ucis un om al străzii. Într-un proces care s-a încheiat în mai puțin de o lună, Tribunalul Sibiu l-a condamnat pe Lorandino Berchi la 17 ani de închisoare, pentru omor calificat, potrivit g4media.ro.

Cei doi minori, alături de care Berchi a omorât în bătaie un om al străzii pentru a se distra, au fost condamnați la internarea într-un centru de detenție, timp de opt ani.

Ajunși în fața judecătorului, cei trei inculpați aflați în stare de arest au recunoscut toate acuzațiile așa cum au fost acestea formulate. Astfel, cum în noaptea de 1 spre 2 octombrie 2023, după ora 03:00, au mers în zona viaductului de cale ferată de la ieșirea din Sibiu înspre Mediaș, pentru a bate persoane fără adăpost. Ei au recunoscut cum au bătut „de distracție” și „de plictiseală” două persoane care locuiau sub viaduct. Ei au găsit o a treia persoană, un bărbat care dormea lângă un zid. L-au trezit și bătut cu pumnii, bâte, sticle și pietre până când a leșinat. Apoi l-au trezit și l-au bătut iar, de câteva ori. Apoi au urinat pe el, l-au bătut iar.

Ulterior l-au acoperit pe cel care leșinase cu o pătură, pentru a nu fi observat de cei care ar fi trecut pe acolo. 29 de zile mai târziu, omul străzii a murit în spital, la 71 de ani, ca urmare a cruntei bătăi a cărei victimă a fost.

Judecătorul de caz a și avut în vedere copilăria celor doi minori în stabilirea pedepselor cu o măsură orientată „de la ușor peste mediu”.

„Comiterea infracţiunii a fost «favorizată» şi de mediul familial din care cei doi inculpaţi provin, fiecare dintre aceştia confruntându-se încă de la vârste fragede cu relaţii de familie tensionate. Lipsa unui sprijin şi control parental efectiv a condus la deficienţe majore în procesul de interiorizare de către inculpaţi a unor valori sociale fundamentale, dar a permis inculpaţilor şi frecventarea unui anturaj criminogen, ambii inculpaţi căutând o oarecare validare în rândul prietenilor din acel anturaj”.

Magazin din Timișoara închis temporar de Protecţia Consumatorilor