Florina Presadă, despre „momentul despărțirii de USR”

Fostul senator Florina Presadă și-a anunțat demisia din USR, ca urmare a neînțelegerilor cu actuala conducere

Fostul senator USR, Florina Presadă, și-a anunțat demisia din partidul care i-a oferit acesteia, în legislatura 2016-2020, ocazia de a ocupa o funcție în Parlamentul României. De altfel, neînțelegerile acesteia cu partidul nu sunt unele recente, Presadă manifestându-și, în repetate rânduri, nemulțumirea cu privire la politicile întreprinse de actuala conducere, punctând, de asemenea, pe faptul că Dan Barna nu ar fi cea mai bună alegere pentru ocuparea funcție de lider al USR.

Florina Presadă: „Azi mi-am înaintat demisia din USR biroului filialei USR Sector 3. A fost o decizie pe care am luat-o cu inima grea dar privind spre viitor”

„Cu inima strânsă”, Florina Presadă anunță că nu se mai regăsește în „această construcție politică” de ceva vreme, cireașa de pe tort fiind decizia BN-ului USR de a-l propune pe Călin Badiu în funcția de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. „Mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizație”, a adăugat Presadă, pe Facebook.

„Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă au devenit emblematice pentru noul USR”, a continuat aceasta.

Cât despre trecutul petrecut alături de USR, fosta senatoare afirmă că au fost 4 ani plini, din care a învățat foarte mult „ca om și ca politician”.

Despărțirea mea de USR nu înseamnă și dorința de a mă despărți de politică

Florina Presadă

Cu toate că a demisionat din USR, Florina Presadă își asigură susținătorii că nu se va îndepărta de politică. Rămâne de văzut în ce fel va reuși aceasta să nu se îndepărteze și ce cale de a rămâne în miezul politicului românesc va alege: independent ori migrarea către alt partid? Iar în cazul în care va alege varianta spre alt partid, care va fi varianta câștigătoare, mai aproape de „valorile” Florinei Presadă?

Citește și: Drulă anunță „recordul” ultimilor zece ani