Temperaturi mai mari decât cele obișnuite în lunile ianuarie și februarie

Potrivit meteorologului, pentru lunile ianuarie și februarie 2023, estimările mențin semnalul de vreme mai caldă,

Lunile ianuarie și februarie se anunță mai calde decât în mod obișnuit, potrivit estimărilor meteorologilor. Acest lucru nu înseamnă că nu pot veni zile cu ger și ninsori, a spus Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM. „De la începutul lunii – și nu numai – în aproape fiecare zi vorbim despre recorduri lunare, fie că vorbim despre cele mai ridicate temperaturi maxime înregistrate vreodată în luna ianuarie în diferite localități, fie că vorbim despre cele mai ridicate temperaturi din cursul nopților. Aceasta înseamnă o încălzire masivă”, a spus Gabriela  Băncilă, potrivit digi24.ro.

Potrivit acesteia, niciun meteorolog nu va spune că s-a încheiat iarna sau că estimările care s-au făcut în toamnă s-au îndeplinit în totalitate.

Acest lucru amintește ceea ce s-a întâmplat în 2012, când până pe 23-24 ianuarie a fost o iarnă blândă, apoi venind 3 viscole la interval de 3 săptămâni, care au dus la formarea unor troiene de zăpadă de 5 metri.„Dar aș privi cu atenție la ceea ce urmează. Niciun meteorolog nu va spune că s-a încheiat iarna sau că estimările care s-au făcut în toamnă s-au îndeplinit în totalitate. Să ne amintim despre ceea ce s-a întâmplat în 2012, când până pe 23-24 ianuarie a fost o iarnă blândă. ”, a adăugat ea.

Potrivit meteorologului, pentru lunile ianuarie și februarie 2023, estimările mențin semnalul de vreme mai caldă,

„. Dar sunt estimări ale temperaturilor medii lunare și la cantitățile medii de precipitații, ceea ce nu exclude posibilitatea că 2-5 zile din această perioadă să vină cu o vreme mult mai rece sau cu precipitații abundente sub formă de ninsoare”, a mai spus meteorologul.

Descoperire științifică: Anumite alimente scad semnificativ riscul de deces prematur