Dan Voiculescu

Dan Voiculescu este unul dintre aceia care nu mai au nevoie de nicio prezentare, atunci când vine vorba de politica românească. Considerat de unii controversat, plăcut de alții, Voiculescu a reușit mereu să facă cumva și să atragă mereu în barca sa oameni cu nume sonore. Fie că vorbim de fostul Partid Conservator, ori de nou intratul pe scena politică PPU (social-liberal), unde acesta a cooptat într-un timp extrem de scurt oameni cunoscuți ai vremurilor politice pe care le trăim în prezent.

Ceea ce mi se pare cu adevărat uimitor este că noul partid al lui Voiculescu pare să crească într-un ritm alarmant. Acest lucru poate fi observat și analizând viitorii candidați la primăriile de sector aparținând PPU (social-liberal). În timp ce altora, din alte partide, le-a luat extrem de mult timp pentru a se hotărî cui încredințează candidatura, în partidul lui Voiculescu deciziile s-au luat rapit, astfel încât să rămână timp și de stabilirea planului electoral și a programelor administrative adoptate de primari, caz în care se vor înregistra sorți de izbândă prin partid, la locale. Și chiar nu m-aș mira, având în vedere că Piedone, mutat și el în PPU (social-liberal), candidează la Sectorul 5.

Mai nou, lui Voiculescu par să i se fi alăturat o serie de foști parlamentari ALDE, printre care Grațiela Leocardia Gavrilescu, Alexandru Băișanu și… Teodor Meleșcanu. Iar asta nu e tot! Europarlamentarul Maria Grapini a decis, la rându-i, că PPU (social-liberal) ar fi partidul care îi caracterizează viziunile politice după chipul și asemănărea dumneaei, alăturându-se umaniștilor, după cum chiar aceștia își definesc doctrina.

”După o viaţă întreagă dedicată proiectelor social-liberale, asumarea identităţii umaniste este un pas firesc, care răspunde atât reperelor pe care le-am promovat întotdeauna – demnitate, echilibru, pragmatism – cât şi aşteptărilor concrete ale naţiunii noastre”, a spus Teodor Meleşcanu, după anunțul intrării în partid.

Și dacă lista numelor cu rezonanță încă vi se pare mică, o să vă povestesc și despre Dorel Căprar, deputatul PSD care a luat, de asemenea, decizia de intra într-o căsătorie politică cu partidul patronului Antena 3.

Următorul pas firesc pe care îl pot anticipa este acela de a reveni în Parlament, intenție constestată de unii sau de alții. Eu prefer să-mi limitez concluziile cu următoarea zicală: A lamour comme à la guerre. Desigur, se aplică și în cazul politicii, ca în cazul oricărei activități pasionale, ceea ce politica, după cum bine știm, este.

Citește și: Piedone: poveștile primului weekend de „libertate”

#News