Gabriela Firea

Primarul Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, a discutat ieri, pe Facebook, despre măsurile care se impun în spitale. Subiectul rămâne același: epidemia cu coronavirus. Pentru mine, ceea ce a postat Firea pe Facebook, sună destul de clar:

”Încă 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus în București! Fiul, nora și nepotul domnului de 60 de ani, declarat aseară bolnav de COVID 19. Multă sănătate! Putere medicilor și asistentelor de la Spitalul Victor Babeș. Ancheta epidemiologică a DSP, pentru persoanele cu care au intrat în contact, continuă. Se impun măsuri sporite de dotare a spitalelor, Ambulanței, Smurd – ului, DSP cu toată aparatura și tratamentele necesare, igienă, dezinfecție, evitarea locurilor aglomerate, închiderea tuturor școlilor si gradinițelor până după Paște, interzicerea evenimentelor culturale, sportive, de orice natură.

Cooperare. Responsabilitate. Acțiune.”

Repet, pentru mine este foarte clar ce a scris Firea. Pentru cei care au dificultăți în a citi și înțelege: coronavirusul a făcut noi victime, spitalele se mobilizează și fiecare dintre noi ar trebui să evite aglomerația. Adică, pe cât se poate, să stăm acasă. Epoca modernă ne oferă și o oportunitate la care părinții și bunicii noștri nici nu ar fi visat: posibilitatea serviciului de acasă (da, în cadrul firmei, nu, nu trebuie să demisionezi și să-ți alegi un job nou, de la domiciliu). Multiple companii sunt total de acord cu acest fapt, mai ales că avem de-a face cu o epidemie destul de serioasă și multi angajați optează pentru asta. Cei care gândesc.

Dar ce facem cu cei care nu gândesc? Cei care nu gândesc sunt, de obicei, comentatorii de serviciu. Comentatorii de serviciu au probleme mai mari decât coronavirusul: de ce nu închide primarul resturantele? Sau bisericile? Iar dacă închiderea bisericilor a fost adusă deja în discuție de Raed Arafat, de ce nu se închid restaurantele! Și terasele! Și cluburile!

Asta e fix ca pensionarul care e foarte revoltat că există și filme de groază la TV. Că el are probleme cu inima și nu se poate uita. Păi, bine, dar ai 712 de canale din care poți alege. Cine te pune?

Serios acum, cine te pune să mergi în locații de tipul Dragonul Roşu? Cine te pune să mergi la biserică? Cine te pune să te agiți prim mall-uri în căutare de papuci noi de vară?

Deci, să revenim: Firea ar trebui să meargă personal, din cârciumă în cârciumă, din biserică în biserică și să roage participanții (eventual pe un tol umil și politicos) să meargă acasă. Eu asta înțeleg din comentariile de la postarea ei.

A, și poate tot Firea ar trebui să-ți strângă-personal- gunoiul lăsat lângă bloc. Ca să nu te mai tot plângi că e gunoi.  

Citește și: Firea închide Primăria Capitalei și face apel la solidaritate

#News