Sursă foto: Descoperă.ro
Sursă foto: Descoperă.ro

Emmanuel Macron vrea să intensifice producția de energie nucleară, cu scopul de a reduce emisiile de CO2.

Preşedintele Franţei a anunţat o serie de proiecte în domeniul energetic, în cadrul planului de intensificare a producţiei de energie nucleară pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, arată Descoperă.ro.

Toate proiectele au rolul atingerii neutralității climatice şi reducerii dependenţei energetice a Franţei de surse externe. Discursul preşedintelui a avut loc în oraşul Belfort.

“Este vorba despre asigurarea dezvoltării industriale a ţării noastre. În următorii 30 de ani, pentru a atinge obiectivele climatice, trebuie să putem fi capabili să reducem cu 40% consumul de energie. Nu prin austeritate energetică, ci prin inovare”, a argumentat preşedintele Franţei, conform cotidianului Le Figaro.

Emmanuel Macron: “Pentru înlocuirea energiilor fosile, Franţa va trebui să producă cu 60% mai multă energie electrică decât acum. Vom miza pe energii regenerabile şi energie nucleară”

De asemenea, preşedintele Franţei a anunţat un plan pentru construcţia a mai multe reactoare nucleare de tip EPR2.

Primul şantier va fi inaugurat în 2028, iar primul reactor ar urma să fie funcţional în 2035. Această întârziere justifică necesitatea prelungirii actualelor reactoare”, a continuat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Monde.

În cadrul strategiei Franţa 2030, Macron a anunţat un concurs de proiecte în valoare de un miliard de euro. Acestea au în vedere construcţia unor reactoare modulare de mici dimensiuni (SMR).