mae
MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Slovacia, unde sâmbătă şi duminică sunt prognozate rafale de vânt şi polei, fiind emis un Cod galben, potrivit g4media.ro.

Potrivit MAE, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, în perioada 9-10 decembrie, jumătatea vestică a Slovaciei şi capitala Bratislava se vor confrunta cu unele condiţii meteorologice nefavorabile

. Este vorba despre posibile rafale de vânt şi polei. Institutul Hidrometeorologic Slovac a emis în acest sens, un cod galben (nivel 1). Fenomenele anunţate vor avea o manifestare mai puternică în cursul zilei de duminică. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bratislava: +421220727147 şi +421220727447.

Apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Slovacia: +421902411268. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://bratislava.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 22 decembrie, data solstițiului de iarnă 2023′