Călin Popescu Tariceanu
Călin Popescu Tariceanu

Singur și sigur pe propria persoană și pe obținerea tronului de la primărie, Tăriceanu a decis să facă ordine. Vesel și zglobiu ca un pițigoi, Călin vrea să se facă lumină și se consideră vinovatul fără vină. Adaugă termeni botanici și mai multe metafore și face o nouă compunere frumoasă.

Unul dintre talentele lui Călin este postatul pe Facebook. Asta pentru că are liber la compuneri și pentru că încă nu a început școala:

”Serios, oameni buni, sunt singurul care vede că toate ieșirile publice ale ficusului solemn de la Cotroceni au un singur scop, acela de a mai lăuda guvernul falimentar #Orban? Ieri a ieșit, DIN NOU, la ora 18.00, să ne spună că pe 14 septembrie începe școala, de parcă noi care avem copii nu am ști și nu am sta cu inima cât un purice! Faptul că începe școala ar fi trebuit să i-o spună lui Orban acum câteva luni!

Sunt singurul care observă că singura dată când i se aprind luminițe în ochi este atunci când vorbește despre cum trebuie să câștige #PNL-ul toate alegerile?

Sunt singurul care observă că marele lui program intitulat “România Educată” este doar praf în ochii noștri?

Sunt singurul care vede că, în vremuri atât de grele ca cele prin care trecem, #Președintele care ar trebui să fie al nostru al tuturor este doar un mărunt #activist de partid plătit din banii noștri?

Vă rog să-mi spuneți că nu sunt singurul care văd toate astea pentru că ar însemna că am înnebunit!”.

Eu nu știu, personal cine e ficusul sau cine are luminițe în ochi. De regulă, nu prea mă interesează botanica sau limbajul corporal al politicienilor. Pe Tăriceanu, da. Și poate chiar e singurul.

Dragnea suferă de durere în celulă, Tăriceanu are depresii tomnatice pe Facebook, iar lumea se întreabă despre începerea cursurilor. Mă gândesc că, pe vremea lor, se făcea școală fără coronavirus. Și mă amuză cât de mult i-a ajutat.

Citește și: Telenovela lui Dragnea continuă: lăsat să se stingă de durere în celulă