Cum se bucură Tăriceanu de răul altuia
Călin Popescu Tăriceanu

În opinia lui Călin Popescu Tăriceanu, una dintre cele mai afectate companii românești ale momentului este chiar Dacia. Cum în perioada aceasta nimeni nu își mai concentrează atenția pe achiziționarea unui nou autoturism, această companie riscă să înregistreze pierderi masive în următoarea perioadă. Astfel că, Tăriceanu face un apel către guvern, mai exact de a dubla suma alocată pentru programul RABLA, însă nu oricum. Propunerea completă include redirecționarea sumelor în proporție de 80% pentru achiziționarea autoturismelor românești.

„Decizia celor de la DACIA de a relua activitatea este exemplul pe care trebuie sa-l urmam cu totii. DACIA este una dintre cele mai lovite companii din Romania pentru ca ea face parte dintr-un sistem complex de productie – comercializare la nivel mondial, angrenaj complet blocat de criza.

Eforturile celor de la DACIA trebuie sprijinite in orice fel se poate. Este putin de presupus ca apetitul oamenlor de a cumpara masini va creste la fel de repede precum s-a stins, deci e nevoie de ajutor.

Romania aloca in fiecare an o suma importanta pentru programul de reinnoire a parcului auto (Programul Rabla – cum este cunoscut). In acest an suma este de aproape o jumatate de miliard de lei.

Solicit guvernului sa dubleze suma pentru Programul Rabla, iar 80% din aceasta suma sa fie dedicata pentru autoturismele fabricate in Romania!

Este o masura pe o perioada limitata, doar anul 2020, pana cand economia lumii si a Romaniei vor reporni”, se arată pe pagina de Facebook a lui Călin Popescu Tăriceanu

Citește și: Controale radicale: Rareș Bogdan nu vrea să trimită oameni în Germania

#News