Kelemen Hunor - Foto news.ro

Kelemen Hunor susține că nu ar exista un dialog între Parlament și Guvern

Cum de ceva vreme încoace primim Ordonanțe Militare pentru Ordonanțe Militare, Kelemen Hunor a decis că-i cazul să-și spună părerea. Acesta nu consideră că respectivele ordonanțe sunt în regulă, de vreme ce premierul Ludovic Orban nu catadicsește să se consulte cu Parlamentul atunci când pune cap la cap măsurile. În opinia sa, Guvernul prea are impresia că le știe pe toate, astfel că, supărăcios de fel și mult prea sigur pe sine, se bosumflă atunci când Parlamentul îl întoarce din drum.

„Ordonanțele de Urgență date de Guvern, care reglementează legi organice nu sunt în regulă. Nu există un dialog între Guvern și Parlament și Guvernul are impresia că le știe pe toate. De aceea, noi am inițiat și spunem aproape în fiecare zi: oameni buni, discutați și cu Parlamentul, starea de urgență nu înseamnă că Parlamentul nu lucrează”, a spus Kelemen Hunor, pentru cei de la RFI.

Kelemen Hunor, categoric: nu ignorați Legislativul!

„Parlamentul nu poate fi pus în paranteză și de aceea criticăm noi aceste Ordonanțe de Urgență, fiindcă reglementează legi organice și nu există nici cea mai mică intenție de a discuta cu Parlamentul. După aceea, dacă Parlamentul intervine, când discută în comisii și în plen și modifică aceste Ordonanțe de Urgență, atunci Guvernul se supără, se supără absolut degeaba”, a adăugat ulterior Kelemen Hunor.

Citește și: Victor Ponta, nemulțumit de prelungirea stării de urgență

#News