Organizarea șantierului pe lotul 2 al A1 Lugoj-Deva, finalizată în luna mai

Termenul a fost avansat de ministrul Sorin Grindeanu

Pe Lotul 2 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva se fac primele lucrări, o serie de investigaţii geotehnice, aceasta fiind prima etapă pentru realizarea tronsonului lipsă de autostradă. Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara (DRDP), se lucrează cu cinci instalaţii de forat. Între timp, constructorul lucrează la reproiectarea segmentului de nici 10 kilometri, potrivit g4media.ro.

„Antreprenorul obiectivului de investiţii Autostrada A1 Lugoj –Deva, Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secţiunea E şi finalizare Secţiunea D, a început investigaţiile geotehnice pe teren. Echipele specializate lucrează cu cinci instalaţii de forat”, anunţă reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Este de aşteptat că muncitorii asocierii condusă de UMB să treacă la pregătirea efectivă a şantierului şi demararea lucrărilor în luna mai, după termenul avansat recent de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

În luna octombrie 2022 a fost semnat contractul cu asocierea S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. SA & PE Construct S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o pentru finalizarea lucrărilor la autostrada A1, pe sectorul rămas nefăcut între Margina şi Holdea, pentru a putea merge, în sfârşit, neîntrerupt de la Timişoara până la Sibiu pe şoseaua de mare viteză. Finalizarea autostrăzii va pune capăt şi calvarului şoferilor de pe Drumul Naţional 68A.

Reclama la jocurile de noroc, interzisă în Belgia începând cu 1 iulie