Pentru executarea lucrărilor din Eforie Nord, Lazu, Agigea și Cumpăna, lucrări de conectare a noilor conducte la sistemul centralizat a fost necesară oprirea pompării pe conductele de aducțiune ce pleacă de la stația de pompare Bifurcație Cumpăna.

În cursul serii trecute, constructorii au finalizat intervențiile și s-au făcut manevrele necesare pentru reluarea furnizării de apă către consumatorii afectați.

Distribuția apei s-a reluat doar către abonații din Cumpăna și Lazu.

Din păcate, noaptea trecută una din vanele de pe conducta de aducțiune a cedat

Imediat, colegii de la intervenții au demarat lucrările de remediere, dar a fost necesară sistarea apei din nou către abonații din localitățile Eforie Nord și Agigea. Echipele deplasate la fața locului estimează că reparațiile se vor finaliza astăzi, 08 noiembrie 2023, în jurul orei 14.00. Având în vedere lungimea instalațiilor, a diametrului acestora, dar și a debitului de apă, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în fiecare zonă afectată, pe măsură ce rețeaua va intra în presiune”, se arată în comunicatul Biroului de Comunicare al societății RAJA.

Din cauza vechimii și implicit a gradului mare de uzură, conducta de aducțiune cu diametrul de 800 mm, ce pleacă de la Stația de Pompare Bifurcație Cumpăna, a înregistrat o avarie în cursul nopții trecute, în zona localității Agigea. Imediat, pentru efectuarea reparațiilor necesare au fost trimise la fața locului mai multe echipe de intervenție dotate cu toate utilajele necesare.

Pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei, este necesară sistarea furnizării apei potabile în cursul acestei zile – 09 noiembrie 2023, în intervalul orar 08.00 – 22.00.

În acest timp, sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Eforie Nord.

Din cauza diametrului mare al conductei, dar și a faptului că aceasta este pozată la o adâncime foarte mare, lucrările sunt mult îngreunate, ceea ce duce la un timp de intervenție mărit. Totodată, având în vedere lungimea sistemelor deservite, precum și debitul mare de apă necesar pentru intrarea în presiune a rețelelor, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în zonele afectate.

Aducțiunea care a înregistrat această avarie are o vechime de aproximativ 60 ani și urmează să fie înlocuită prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Angajații RAJA au depus eforturi neîncetate încă din cursul nopții trecute lucrând non stop pentru a finaliza lucrările care s-au dovedit a fi extrem de dificile

În urmă cu puțin timp echipele de intervenție au reușit remedierea avariei survenite pe conducta de aducțiune cu diametrul de 800 mm, ce pleacă de la Stația de Pompare Bifurcație Cumpăna și au executat manevrele de vane în vederea repunerii în funcțiune a sistemului de alimentare cu apă potabilă. Pentru ca sistemul să intre în presiune este nevoie de timp, ținând cont de diametrul conductei, debitul mare de apă și lungimea rețelei. Prin urmare, alimentarea cu apă se va realiza în mod progresiv în fiecare zonă afectată, în cursul acestei nopți, în funcție și de consumul înregistrat. Ne cerem scuze încă o dată și vă mulțumim pentru înțelegerea și răbdarea de care ați dat dovadă în această perioadă!”, a transmis societatea RAJA.