Un bărbat din Neamț a plătit 60.000 de euro pentru un fals tratament oncologic

Bărbatul a primit suplimente alimentare furnizate de o prietenă de familie care i-a spus că are cancer

Un bărbat din judeţul Neamţ a plătit unei femei, prietenă de familie, 60.000 de euro în mai puţin de doi ani, în schimbul banilor el primind suplimente alimentare. Bărbatul a mers să îşi facă analize, iar o prietenă de familie s-a oferit să trimită la medic rezultatele acestora, spunându-i că are cancer, deşi el avea  doaro infecţie, potrivit digi24.ro.

Femeia i-a dat apoi suplimente alimentare, spunându-i că sunt tratamente oncologice aduse din străinătate. Ea este cercetată penal pentru înşelăciune.

„La data de 06 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi de către un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Roman, cu privire la faptul că a fost victima infracţiunii d e înşelăciune. Cu ocazia cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că, în perioada 2021-2023, o femeie în vârstă de 44 de ani, din Gâdinţi, i-ar fi furnizat bărbatului de 33 de ani mai multe medicamente, despre care i-ar fi spus că au fost procurate din afara ţării, pentru care bărbatul ar fi achitat suma de aproximativ 60.000 euro. La data de 07 august a.c., poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare, la imobilele persoanei bănuite de comiterea faptei. Cu această ocazie au fost descoperite şi ridicate mai multe înscrisuri şi comprimate farmaceutice asemănătoare cu cele procurate victimei, comprimate ce ar face parte din grupa suplimentelor alimentare”, informează  Poliţia judeţeană Neamţ.  

Femeia cercetată pentru înşelăciune este prietenă de familie cu bărbatul căruia i-a luat banii.

Aceasta a aflat că bărbatul a mers la un laborator să-şi facă analize medicale şi i-a cerut rezultatele, promiţându-i că le va trimite unui medic foarte apreciat, să le interpreteze. Deşi bărbatul avea doar o infecţie din sfera ORL, femeia i-a transmis că are cancer şi s-a oferit să îi procure medicamente spunându-i că medicul i-a prescris medicamente care se găsesc doar în străinătate. Astfel femeia a ajuns să îi livreze suplimente alimentare drept tratament oncologic. Femeia de 44 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, fiind cercetată pentru înşelăciune. Dan Diaconescu scapă de măsura controlului judiciar