Cu toate că Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, dă impresia unui om citit și mai greu de influențat, iată că, cel puțin din când în când, iese la rampă cu o serie de declarații menite să te facă să ridici din sprânceană. Ca cea de astăzi, de altfel, în care afirmă că:

„Această lege poate să vă afecteze dvs., personal, drepturile, într-o asemenea măsură, încât dacă aţi fi pus în situaţia să votaţi această lege, v-aţi gândi de trei ori înainte. Nu există posibilitatea de a legifera puterea abuzului suprem în statul român pe repede înainte”, a afirmat Lucian Romaşcanu.

O fi sau nu un abuz, totuși? Lucian Romașcanu ne lămurește:

„Abuzul este peste tot. Dacă OMS-ul dă stare de pandemie, pe dvs. vă poate lua din casă şi vă poate interna. Dacă nu aveţi niciun simptom, nimic şi sunteţi într-o zonă care e considerată de către stat zonă de risc, dvs. puteţi fi supus tratamentului, împotriva voinţei dvs.”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Vorbim sau nu despre o interpretare personală discutabilă? Romașcanu răspunde: „Eu vă spun ce scrie în lege, nu este deloc o interpretare personală, citiţi-o!” – simplu și la obiect!

De altfel, ca să fie treaba-treabă, Romașcanu a declarat că legea carantinării nu va fi votată în Parlament. Cel puțin nu în forma ei actuală, cea pusă pe tapet de guvernul liberal.

„Sub nicio formă. Este legiferarea abuzului, în loc să fie legiferarea protecţiei oamenilor (…). Între timp, se lucrează la amendamente la această lege. Cu certitudine, se va vota astăzi în plenul Camerei Deputaţilor, dar ea nu poate fi votată în forma în care a trecut, pentru că pentru mine, pentru dvs., pentru familiile noastre ar fi o nenorocire.”, a declarat Lucian Romașcanu, într-un final.

Citește și: Tăriceanu: „Prea puțin, prea târziu, domnule Iohannis!”

#News