Alina Gorghiu/Sursa foto: Inquam fotos - George Călin

În cursul zilei de ieri, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul UDMR privind stabilirea datei alegerilor locale din 2020 în 27 septembrie. Astfel, s-au înregistrat 253 voturi pentru, 2 contra şi 36 abţineri. Partea amuzantă este că deputații au respins un proiect similar, de data aceasta aparținând Guvernului, pe motiv că n-ar fi complet.

Văzând una ca asta, Alina Gorghiu n-a stat mult pe gânduri și a zis:

„Printre atâtea prostii făcute de PSD în Parlament, unde e majoritar, se numără și isprava de ieri. PSD spune NU oricărei reforme electorale!

Propunerea legislativă respinsă de PSD ar fi permis electoratului ca la alegerile locale să voteze fie prin corespondență, fie electronic.
Ce român nu cunoaște deja cât de reticenți sunt pesediștii când vine vorba de modificări legislative care să faciliteze o prezență cât mai mare la vot sau să ușureze procesul electoral pentru Diaspora?! Fie le trântesc la vot de nu se văd, fie le fac uitate prin sertare în birourile de la Parlament. Aşa cum se întâmplă și cu proiectul PNL privind votul prin corespondență, lucrat în colaborare cu instituțiile statului, agreat și de AEP, și de asociațiile din Diaspora.
Din 2015 zace pe la Camera Deputaților, doar pentru că la PSD interesul de partid este să nu lase oamenii să se manifeste prin vot!
PSD e același de 30 de ani, doar că pe ducă…”, scrie Alina Gorghiu pe Facebook.

Și pentru că era nevoie și de un drept la replică, vine Florin Iordache și-aruncă cu bomba:

Iordache, contra lui Gorghiu: „Proiectul UDMR era mai… complet””

„Foarte multe articole din proiectul Guvernului au fost preluate. Proiectul UDMR este mai complet. Dacă am avea orgolii pentru proiectul guvernului, vom avea probleme de bicameralism, deoarece acesta a fost respins în Senat”, a explicat Iordache.

Citește și: Codrin îi acuză pe liberali, dar uită de deputații-șaormari

#News