Camera Deputatilor

Marcel Ciolacu, membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaților și secretarul de stat în MAI Raed Arafat, au avut joi dimineața o întâlnire la Parlament în cadrul căreia au discutat modificările ce vor fi aduse proiectului de lege al Guvernului privind carantina și izolarea. La finalul întrevederii Marcel Ciolacu s-a arătat încrezător că Legislativul poate da votul final pe o lege modificată, una coerentă și eficientă.

„Cu ajutorul specialiștilor și al societății civile, am construit o lege a carantinei care chiar să-i protejeze pe români în fața pandemiei, nu să acopere abuzurile! Dimineață (joi, 9 iulie – n.r.), am avut o întâlnire la Parlament cu dl Raed Arafat și mai mulți colegi juriști pentru a găsi cele mai bune formulări la noua lege privind carantina și izolarea.

Asta fiindcă Guvernul PNL elaborează și ne trimite în Parlament doar catastrofe pe care trebuie să le reparăm în regim de urgență. Ieri (miercuri, 8 iulie – n.r.), i-am chemat la dezbatere pe experții societății civile, care ne-au ajutat să eliminăm aberațiile liberale ce atentau la drepturile și libertățile românilor.

Azi, după discuția foarte aplicată cu dl Arafat, avem garanția că putem da votul final pe o lege coerentă și eficientă!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina de Facebook.

Comisia juridică a Camerei Deputaților se va întruni joi după-amiază pentru a adopta raportul pe proiectul de lege privind carantina și izolarea, inițiat de Guvern. Liderii PSD și ALDE au anunțat că nu vor vota legea amintită dacă nu vor fi efectuate mai multe modificări la proiectul de act normativ, pentru a clarifica unele formulări. Plenul Camerei urmează să voteze, tot joi, proiectul de lege. 

Citește și: PSD votează legea carantinării, cu câteva corecturi

HashtagNews.ro