FOTO https://stirimondene.fanatik.ro/
FOTO https://stirimondene.fanatik.ro/

Victor Ponta este personajul acela controversat de numele căruia se leagă o sumedenie de scandaluri. Unele dovedite, altele povestite pe la colțul străzii, singura certitudine fiind aceea a schimbării acestuia după cum „bate vântul”. Ponta analizează, scade, împarte și trage concluzii. Niciodată, însă fără să ia în calcul cam cum l-ar avantaja pe el o anumită declarație. Ca cea de acum, spre exemplu. Fost social democrat, actual continuator al practicilor populiste fără fundament de tipul „gargară”, Victor Ponta acuză Guvernul de furăciuni. Potrivit acestuia, majorarea cu 10% ar fi trebuit să se întâmple din ianuarie, urmând ca în septembrie, pensionarii să aibă parte de cea de 40%.

„Domnul Cîţu, în numele Guvernului, a spus mai departe pe la toate agenţiile: vă rugăm frumos, mai lăsaţi-ne un pic. Primul lucru nu dăm pensiile. Dăm 10 la sută din septembrie. Refacem buffer-ul, adică nu cheltuim din banii ăia de la BNR, ca să ţinem cursul. Banii aceia ai românilor nu se atinge de ei. Al treilea lucru: după alegeri intrăm într-un program de ajustare fiscală şi bugetară. Asta înseamnă 2010. Asta se angaja România în 2010, după care a urmat aşa: s-au tăiat pensiile, salariile, TVA-ul 24 la sută. Cei care te împrumută sunt nişte funcţionari. Tai pensiile şi dai afară oameni. Ce au zis liberalii: mai dă-i încolo de pensionari că ăia nu votează cu PNL-ul, să îi tăiem”, a explicat Victor Ponta.

Victor Ponta, despre majorarea de 40%: „Şi domnul Cîţu şi Orban spun: Nu o aplicăm”

„Dacă îi demiţi, nu mai pot da ordonanţă. Este o lege din 2019 promulgată şi semnată de domnul preşedinte Klaus Iohannis care prevede creşterea pensiilor cu 40 la sută din septembrie. Şi domnul Cîţu şi Orban spun: Nu o aplicăm. Un singur instrument şi de asta instrument să îi dăm mâine jos prin moţiune de cenzură, nu în septembrie cum spune domnul Ciolacu. OUG prin Parlament nu o să treacă. Vor să dea OUG. Dacă îi demiţi prin moţiune de cenzură, nu mai pot să dea OUG şi atunci nu se mai pot atinge de legea pensiile, aşa cum nu se mai pot atinge de alocaţii”, a declarat Victor Ponta.

Tot în opinia lui Victor Ponta, prin mărirea de 10%, de fapt pensionarii ar primi mai puțini bani, nu mai mulți așa cum ar fi logic.

„Dăm o mărire cu 10 la sută. Dacă această lege prin OUG este amânată, intră în vigoare legea 263, fosta lege a pensiilor, care spune că în fiecare an se indexează pensiile cu inflaţia + 50 la sută din creşterea salariului mediu pe economie. Inflaţia anul trecut a fost 3,8 la sută. Creşterea salariului mediu a fost 13,3 la sută. Indexarea, conform legii, ar trebui să fie 10,5 la sută pe tot anul 2020, ori ei de la 1 ianuarie nu au dat nimic. Ei dau de fapt dau 4 la sută pe tot anul, exact cât inflaţia. Dar anul ăsta inflaţia e mai mare. Deci e furăciune pe faţă”, a explicat acesta.

Citește și: Ștefănescu are iar senzații și lansează conspirații

#News