Liderul senatorilor PNL, cunoscutul personaj Daniel Fenechiu declară că pensiile ar trebui mărite, cu toate că se declară conștient de faptul că 40% reprezintă un procent destul de nerealist. Ar trebui mărite, însă nu din motivele evidente, ci și pentru procentele de la următoarele alegeri locale și parlamentare. În opinia lui Fenechiu, procentele cu care vor fi mărite pensiile vor fi în strânsă legătură cu procentele electorale primite de PNL în viitor.

Cât despre pensii, același Fenechiu declară:

„Posibilitatea majorării pensiilor cu 40% este destul de redusă, însă știu că la nivelul Guvernului sunt analizate niște scenarii, care vizează operarea unei majorări a pensiilor, dar nu cu 40%”

Fenechiu: „Elasticitatea bugetului este redusă”

„Între România și niște procente, lăsând la o parte orice formă de ipocrizie, eu cred că există o responsabilitate, atât politică, cât și personală și cred că în momentul în care pui mâna pe pix și semnezi o asemenea măsură sau când ridici mâna și votezi, trebuie să fii conștient (…). Elasticitatea bugetului este redusă, iar luarea unor măsuri pentru câteva procente poate arunca România, în acest context european și mondial în care suntem, într-o situație total nefavorabilă, iar dacă ai puțină responsabilitate, poți să-ți asumi chiar și riscul pierderii unor procente, poate chiar a alegerilor, dar să eviți să intri în istorie ca un Guvern care ești groparul României”.

Foto

Citește și: Olguța dă fuguță pe Facebook ca să-l certe și ea pe Dîncu

#News